Tavaszi napsütés a teraszon...
2016. március 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Tavaszi napsütés a teraszon...

Hogyan ne rontsa el a burkolat az élményt?

Erre vártunk egész télen: végre ki lehet ülni a teraszra, megmerítkezhetünk a napfényben, miközben jólesően arra gondolunk, hány ilyen csodálatos órában lesz még részünk idén, egészen ősz végéig... Ha olyan szerencsés, hogy mindezt megteheti, ugye nem akarja, hogy a burkolat elrontsa a kedvét? Egy kis odafigyeléssel elkerülhető a későbbi bosszankodás. Íme 3 alapszabály, amit érdemes megfogadni burkolás előtt, hogy sokáig élmény legyen a teraszra kimenni.

12_1.jpg

(A fotó forrása: www.adecconstructioninc.com)

1. Keressük meg a legjobbat!

Mindenki tudja, hogy a terasz burkolata nagy tehernek van kitéve: a hőmérsékletváltozás, a csapadék, de még a tájolás is hatással van a járólapokra. Emiatt logikusan a „flexibilis” és „fagyálló” szavakat keressük a ragasztók feliratai között, pedig az összetétel talán mindennél fontosabb. Keresse az S1-es vagy S2-es logót, ezekkel biztosíthatja a hosszantartó minőséget. A fuga anyagán se takarékoskodjunk, ne higítsuk, hiszen ez fontos szerepet tölt be, mivel megakadályozza, hogy víz kerüljön a járólap alá.

 13_1.jpg

(A fotó forrása: www.doityourself.com)

2. Ne siessünk! Habár a terasz burkolásánál sokkal bonyolultabb dolgok is vannak egy felújítás vagy építkezés során, adjuk meg ennek is a módját. Várjuk meg, amíg a beton kötési és szilárdulási folyamata lezajlik, csak ezután kezdjünk a burkolásnak. És itt se kapkodjunk: nem elég két-három diónyi nagyságot a ragasztóból a járólap hátoldalára kenni, igyekezzünk az egész felületet összefüggően bevonni, üregmentes ágyazatot kialakítani, hogy ne gyűlhessen össze víz a lap alatt.

14_1.jpg

(A fotó forrása: www.puerto-pollenca.com)

3. Hagyjunk elég helyet!

A burkolólapok szabad szemmel nem látható mozgásban vannak, reagálnak a hőmérsékletingadozásra, muszáj nekik dilatációs helyet hagyni, hogy ne feszüljön be vagy púposodjon fel a burkolat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr898511906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása