5 dolog, ami megkülönbözteti a kiváló bejárati ajtót a jó ajtótól
2016. június 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 dolog, ami megkülönbözteti a kiváló bejárati ajtót a jó ajtótól

Nézze meg, hogy az Ön bejárati ajtaja jó, vagy egyenesen kiváló? Egy gyors tesztnek vetjük alá otthona bejárati ajtaját. Vajon az Öné hányasra vizsgázik?

  1. Minden ajtón van egy úgynevezett Uf érték. Minél kisebb ez a szám (1,3 W/m2 K körül) a bejárati ajtónk annál kiválóbb hőszigetelő-képességgel bír.
  2. Házaknál a bejárati ajtónak meg kell harcolnia a sokszor zord időjárási körülményekkel: hóval, faggyal, esővel, meleggel, széllel. Ezért nem mindegy, milyen erős ajtót választunk. Például, ha 2,5 mm vastagságú acélmerevítéssel bír az ajtó, akkor még az orkán erejű szélnek is könnyedén ellenáll.
  3. A betörők sokszor a bejárati ajtón keresztül próbálnak bejutni a házba, ezért fontos, hogy az ajtón több pontos integrált zárak legyenek.

 

17_4_2.jpg

A betörők kedvenc pontjai

 

  1. Legyen tartós! Azaz bírjon ki minimum 100.00 nyitó és záró ciklust. Ez azt jelenti, hogy több mint 20 évre van egy ajtónk.
  2. Legyen szép! Ma már színben és formában is nagyon sokféle bejárati ajtó közül választhatunk. Fontos, hogy passzoljon a házunk külső homlokzatához.

Ajtóválasztás előtt tehát érdemes a külső megjelenésen túl is megnézni egy-két tulajdonságot. Ezzel ugyanis kiadást csökkenthetünk (fűtésdíj), valamint a biztonságot növelhetjük (viharok és betörők ellen.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr598770370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Groke alumínium bejárati ajtók 2016.06.03. 09:21:29

Örömmel olvasom a cikket, végre valaki foglalkozik a kérdéssel, mert ömlesztik a piacra a kétes minőségi tartalommal bíró bejárativ ajtónak nevezett "csodákat"
Valóban, a ház egyik esztétikai, biztonságtechnikai ékköve lehet egy jó ajtó.

Az Ud értek a mai standardek mellett már bőven 1 W/m2K alatt iliik, hogy legyen. Ha már extrém módon szigeteljük a házunkat.

elemes 2016.06.03. 09:30:26

Ha jól látom, a teraszajtóra is érdemes figyelni...

elemes 2016.06.03. 09:44:45

@Groke alumínium bejárati ajtók:

1 alatti Ud? az azért kemény :)

ablakokban vagyok kicsit tájékozottabb (nemrég újítottam fel a házban az ablakokat). Ablakkeretnél (Uf) 1.3-1.6 értékek a jellemzőek, az ennél jobb Uf ára meredeken növekszik. Az ablaküvegből a kétrétegű Ug 1.1 körül van, háromrétegű, duplán bevont, drága nemesgázzal töltött üvegeknél lehet Ug 0.6 körül is, és abből lehet a kerettel együtt súlyozottan 1 alatti Uw.

Szaszy G 2016.06.23. 07:09:14

Azt is édemes észben tartani, hogy ha fa bejáati ajtót választ az ember, abból is lehet 78-90mm vastag pofilból is választani bizonyos gyátóknál, ami igencsak robusztus, és strapabíó szerkezet. Természetesen az ajtó tömege, és ára is nagyobb/magasabb, mint a szokásos 68mm-es profilból készült. Ezek már 300.000Ft könyékén tanyáznak, de megfelelő zárszerkezettel, és beépítéssel, igencsak betöésállók...
süti beállítások módosítása