8 egyszerű tipp a betörők ellen
2016. augusztus 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

8 egyszerű tipp a betörők ellen

Nincs annál rosszabb, mint amikor betörnek az otthonunkba: nem elég, hogy elviszik az értékeinket, a gondolat, hogy idegenek mindent feltúrtak vagy összefogdostak, elég dühítő – nem beszélve az okozott károk helyreállításáról.

Habár 100%-ig nem lehet megakadályozni a betörést, egy kis figyelemmel lehet azért tenni, hogy ne váljunk célponttá. Íme, 8 egyszerű és könnyen kivitelezhető ötlet, hogyan kerüljük el, hogy betörjenek hozzánk:

1. Tartson rendet a ház vagy a lakás körül: rendszeresen ürítse ki a postaládát, a bedobált reklámújságokat dobja ki, söpörje össze az udvart, hogy lássák, lakják az ingatlant. Ne hagyjon az udvaron köveket vagy téglákat, ne adjon eszközt a betörők kezébe, amivel gyorsan és egyszerűen be tudják törni az ablakot.

2. Ha elutazik, egy megbízható személyre bízza rá a postaláda ürítését.

3. Talán magától értetődő, de sokan elfelejtik: amikor elmegy otthonról, zárjon be minden ajtót és ablakot, időnként pedig győződjön meg arról, hogy a zárak nincsenek elkopva. Szereljen fel olyan zárat, amit nem könnyen tudnak feltörni. Jó tudnia, hogy felmérések szerint a betörések 34%-a a bejárati ajtón keresztül történik.

4. Az ablakok alá tegyen murvát vagy ehhez hasonló anyagot, ami zajt csap, ha rálépnek. Alacsonyabb bokrok megakadályozzák, hogy a betörő könnyen odaférkőzhessen az ablakhoz.

29_4.jpg

(Kép forrása: http://www.thevillageslaw.com/images/burglar.jpg)

  1. Értéktárgyait olyan helyen tartsa, amely nem látszik az ablakból, ne adjon ötleteket az alkalmi tolvajoknak se.
  2. Ha értékes berendezési tárgyat vásárol, a dobozát darabolja fel, ne tegye ki egyben az utcára, hiszen ezzel felhívja a figyelmet az értékeire.
  3. A pótkulcsokat egy megbízható barátnál, családtagnál tartsa, ne rejtse el a ház környékén, mert azt bárki megtalálhatja.
  4. A közösségi médiában ne reklámozza, hogy elutazik, de még azt se, hogyha pár órára elhagyja az otthonát, mert ez is felbátoríthatja az illetékteleneket, hogy betörjenek az otthonába.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr428915468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.08.18. 15:57:46

Még egy fontos tanács: ha a lakásajtó előtt valami apró szemetet találunk, egy gyufaszálat, fűszálat, kavicsot, azt odasodorhatta a szél, de odatehette valaki jelzésként is. Ujjnyom, friss karcolás az ajtófélfán, rengeteg jelet találtak már ki a lakás "paramétereinek" jelzésére a gazemberek. Takarítsuk el, jelezve, hogy felfedeztük, és törődünk a lakással. Egy picit csökkenti a betörés esélyét.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.18. 15:57:51

+1: Tiltsuk be az ilyen maszkok árusítását, mint ami a képen is látszik. Akkor a betörök nem tudnak miben betörni.

Neked ugatok nem a házat őrzöm 2016.08.18. 16:10:43

Érdemes bekapcsolva hagyni egy rádiót, égve hagyni egy lámpát. Egyik sem fogyaszt sokat, de úgy gondolhatják hogy van otthon valaki.
Családi házban a lehúzott redőnyök is árulkodók lehetnek, persze ma már vannak automaták, ami reggel fel, este leengedi a redőnyt,
A kötélen száradó ruha is jó elriasztó.

bontottcsirke 2016.08.22. 07:32:59

Alap riasztó, kamerával megfigyelt terület tábla akár 80%-kal csökkenti. Aki pár ezret megegedhet magának távfelügyelet.
süti beállítások módosítása