Így lesz praktikus és csodaszép a fürdőszobája!
2017. április 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így lesz praktikus és csodaszép a fürdőszobája!

Szinte minden építkezés, felújítás során a fürdőszoba a kritikus pont. A cél, hogy reggelenként felfrissülve léphessen ki innen, és egy hosszú nap után el tudjon lazulni, ezért érdemes hosszabb időt szánni a tájékozódásra, a tervezésre, amikor a fürdőszoba kerül sorra. Első lépésként azt gondolja át, milyen funkcióknak kell megfelelnie a fürdőszobának (egyre gyakoribb például, hogy a mosógép külön helyiségben vagy a konyhában kap helyet). Ezután jöhetnek a részletek:

Íme, néhány tanácsunk, amelyek mentén érdemes elkezdeni az ötletelést és a tervezést.

bp_hlili1005h_beauty-bath_452007-1024939_jpg_rend_hgtvcom_966_644.jpeg

Kép forrása: http://hgtvhome.sndimg.com/content/dam/images/hgtv/fullset/2015/2/23/2/BP_HLILI1005H_beauty-bath_452007-1024939.jpg.rend.hgtvcom.966.644.jpeg

  • Sokszor csak kis területünk van a fürdőszobában, úgy kell gondolkodnunk, hogy praktikus, de közben szép is legyen a végeredmény. Gondolja át, hogy érdemes-e kádat tenni a fürdőszobába, vagy az életviteléhez elegendő egy zuhanytálca kiépítése, amely sokkal kisebb helyet foglal el.
  • A fürdőszoba csempézésénél tanácsos úgy tervezni, hogy felülre kerüljenek a teljes méretű burkolólapok, alulra a vágottak, mert esztétikai szempontból így szebb. Ha a sarokba egy pár centiméter széles lap férne már csak ki, érdemes egy vékony dekorcsíkot beletervezni a burkolásba függőlegesen.
  • Azt is gondolja át, hogy szükséges-e mindent lecsempézni: ahol nem fröccsen a falra víz, más megoldást is alkalmazhat, például vízlepergető, penészesedés gátló festéket. Ilyen például a Mapei SILANCOLOR festékcsaládja
  • Okosan tervezze meg a fürdőszobai tárolást. Sok használati tárgynak kell itt megtalálni a helyet, hogy kézre essenek, de mégse legyenek útban. Érdemes a falak felületét kihasználni és polcos szekrényeket elhelyezni.  
  • Csempésszen egy kis luxust a fürdőbe! Ha van rá lehetőség, tervezzen padlófűtést a fürdőszobába, de legalább egy törülközőszárító radiátor kerüljön be, higgye el, hatalmas különbséget jelent egy hűvös estén egy meleg törülköző.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5812390811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása