4 tanács, amivel elkerülhetőek a felújítási hibák
2017. június 12. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 tanács, amivel elkerülhetőek a felújítási hibák

 Ha a felújítás után csak hónapokkal később derül ki, hogy a felújítás rossz minőségben történt, már késő, a hibák javítása pedig igen költséges és idegesítő. Önt nem éri ilyen kellemetlen meglepetés, ha már az elején tisztában van pár alapszabállyal!

 

Ezt a 4 jó tanácsot fogadja meg, mielőtt megkezdődik a burkolás:

blogkep.jpg

Kép forrása: http://cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2009/11/Release_6060_RGB_HiRes.jpg

 

  1. Először az új burkolatot válassza ki és vásárolja meg, csak ezután keressen megfelelő szakembert, segéd- és ragasztóanyagot. A burkolás sikere ugyanis a burkolat anyagától is függ, ezért érdemes tudni, hogy az egyes anyagok milyen tulajdonsággal bírnak.

  2. A különböző kerámialapok nedvességfelvevő tulajdonsága eltérő, ezért a ragasztó kiválasztásánál ezt a szempontot is figyelembe kell venni. Íme, néhány példa:

     Bármilyen csemperagasztóval ragaszthatóak a mázaskerámia burkolatok és a nagyobb vízfelvételű  kerámia burkolólapok. A greslapok esetében csak flexibilis ragasztó javasolt. Az elszíneződésre hajlamos  márványlapok fektetésére minden esetben gyorskötő ragasztó ajánlott.

  3. Érdemes végiggondolni, hogy milyen terhelés érheti a padlóburkolatot, ennek fényében válasszunk burkolólapot és ragasztót. Egy garázsnál például nagy igénybevétellel kell számolni, ezért flexibilis ragasztót kell használni. A burkolatot üregmentesen kell fektetni, folyóágyas ragasztóval, vagy flexragasztó kétoldali kenésével.

  4. Sok kellemetlenségtől kímélheti meg önmagát, ha figyelembe veszi, mennyi nedvesség fogja érni a burkolatot. A vizes helyiségekben olyan ragasztót kell alkalmazni, amely jól bírja a nagyobb vízterhelést, és a kent vízszigeteléseken is megfelelő tapadást biztosít.

Természetesen a végeredmény nagyban múlik a jó szakemberen is, de azon is, hogy a felújító mennyire van tisztában a lehetőségekkel! Ezt a 4 tanácsot mindenképpen érdemes fejben tartani, hogy Ön is örömét lelje a hosszan tartó, csodaszép burkolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr512551717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása