5 tipp, hogyan takaríthat meg több tízezer forintot a lakásfelújítás során
2017. augusztus 09. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 tipp, hogyan takaríthat meg több tízezer forintot a lakásfelújítás során

A nyár és a lakásfelújítás szinte kéz a kézben jár, de sokan félnek attól, hogy a végén a költségek majd az eget verdesik. Ha okosan vág bele, megfogadva a szakértők tanácsait, nem fognak elszállni a kiadásai. Összeszedtünk pár tippet, amiket érdemes megismerni, még mielőtt belefogna a Nagy Felújításba!

  • Hagyjon időt magának, ne kapkodjon!
    Keressen az interneten, nézzen meg minél több lehetőséget, járja végig a boltokat, ismerkedjen meg a kínálattal, a választékkal. Ha még mindig nincs meg a falszín, de holnap már jön a festő, az ember hajlamos a leggyorsabb lehetőség mellett dönteni, ez pedig ritkán jó. Ha alaposan körülnéz a piacon, biztosan sokat takarít meg.

 

  • Tegye fel magának a kérdést: biztos, hogy szükséges?
    Sokszor érezzük úgy, hogy már semmi hely nincs otthon, és emiatt muszáj átalakítani például a konyhát. Először próbálja meg máshogyan rendezni a konyhai eszközöket, pakolja át a polcokat, szabaduljon meg attól, amit már egy fél éve nem használt, és biztosan több helye lesz. Lehet, hogy kiderül, nem is kell az új konyhaszekrény vagy pult. Amit így megtakarított, máris felhasználhatja a fürdőszoba felújításához.

 

  • Nem mindig az olcsó a jobb
    Ez a tanács az élet sok területére igaz, de a lakásfelújításra mindenképp. Érdemes az árak mellett a minőséget is szem előtt tartani, mert lehet ugyan, hogy pillanatnyilag magasabb kiadással jár, de hosszú távon behozza az árát egy járólap, csempe vagy segédanyag azzal, hogy évekig nem kell hozzányúlni.

Kép forrása: http://www.bayareamovers.co/wp-content/uploads/2015/05/family_unpacking-e1432786977337-1030x533.jpg

  • Gondolja át, mi legyen végleges
    A beépített bútor vagy a fix világítótestek nagyobb munkával járnak és költségesebbek is. Ezért érdemes csak olyan helyeken kialakítani végleges megoldásokat, ahol muszáj. A többi részen a kevésbé végleges berendezések olcsóbbak, és ha pár év múlva megunja a helyüket, elég csak átrendezni a lakást.

 

  • Keressen hasonmásokat!
    Sokszor van úgy, hogy valami nagyon megtetszik nekünk, és ragaszkodunk hozzá, pedig drága. A nők jól tudják, hogy könnyedén lehet találni olyan ruhát, ami úgy néz ki, mintha egy nagy divatcég terméke lenne, pedig egy sokkal olcsóbb hely kínálta. Ugyanezt az elvet kövesse a lakásfelújításnál is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9212676529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása