3 tipp, hogyan éri el a legjobb árat az ingatlan a piacon
2017. augusztus 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 tipp, hogyan éri el a legjobb árat az ingatlan a piacon

Lehet, hogy most még nem gondolkozik azon, hogy eladja az ingatlanát, de nem árt, ha az átalakításkor, felújításkor a leendő vevői fejével is gondolkodik.

Szakértők szerint egy ingatlan értékét a piacon alapvetően 3 tényező határozza meg:

  1. a fekvése
  2. a beosztása
  3. az állapota

Kép forrása: https://rdcnewscdn.realtor.com/wp-content/uploads/2016/03/home-value-1024x576.jpg

Az ingatlan fekvésén nem lehet változtatni, de az utcaképen tud esetleg javítani, ha a szomszédokkal összefogva felmérik, mi az, ami zavaró a környezetben, és a hatóságoknál kérvényezik annak megszüntetését, javítását vagy éppen bevezetését. Pár lelkes lakóval sok változást el lehet érni, amitől nemcsak az összbenyomás lesz jobb, de az ingatlanok ára is azonnal megnő.

A beosztás is egy adottság, de egy jó tervezővel olyan változtatásokat lehet eszközölni, amitől máris lakhatóbb lesz az otthona. Felújítás előtt gondolja át, hogy egy kicsit nagyobb beruházással nem érdemes-e például a konyhát szobává alakítani, és a nappaliba bevinni a konyhát, hiszen így máris nyerhet egy plusz szobát.

Lehet, hogy a mindennapokban még teljesen megfelel, hogy egy wc van, de a fürdőszoba teljes szétverése előtt nézzen a jövőbe: ha oda is betervez egy wc-t, csábítóbb lehet majd a jövőbeli érdeklődőknek, akiknél ez elvárás lehet.

Kép forrása: http://www.businessandmarketingtodaynews.com/wp-content/uploads/2017/03/164113227.jpg

Bosszantó, hogy az előszobai folyosónak csak az egyik végén van kapcsoló? Amikor műszaki felújítás van, jusson ez eszébe, és csináltasson az előszoba másik végéhez is kapcsolót: nemcsak a saját hétköznapjait könnyíti meg, de eladáskor erre a kényelmi szempontra is felhívhatja az érdeklődők figyelmét.

Ha felújítás előtt van, nem kell magyarázni, milyen fontos a lakás állapota. Sok szakember azt javasolja, kerüljük az extravagáns megoldásokat, mert ezek gyorsan elévülnek, ráadásul sok érdeklődőt elveszíthetünk, mert a nagyon különleges lakások nehezebben kelnek el. Ne takarékoskodjon a minőségen, inkább járjon utána, nézzen körül több helyen is, és menjen addig, amíg megfelelőt nem talál, mert a minőség hosszútávon mindig behozza az árát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8112730782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása