Hogyan spóroljak? Így szivárog el a pénze apróságokra… és a megoldás
2017. november 02. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Hogyan spóroljak? Így szivárog el a pénze apróságokra… és a megoldás

„ Már megint mire ment el az a sok pénz? ” „ Hogyan spóroljak többet? ”–  Találta már magát ilyen helyzetben? Meglepő dolgokra tudunk pénzt kiadni a mindennapokban, olyan apróságokra, amik elsőre fel sem tűnnek.

Pedig sokszor az ember orra előtt van a megoldás, amivel megakadályozható a felesleges pénzköltés, ami véget vet annak, hogy elszivárogjon a pénz a hónap végére. Itt az ideje, hogy elzárja a szivárgó csapokat és félretegye a megmaradt összeget.

Íme, 5 tipp, amivel akár tízezreket is megspórolhat, miközben a környezetet is védi!

 

  1. Ne vegye a vizet

Hazánkban tökéletes minőségű a csapvíz a legtöbb helyen. Hacsak nem olyan helyen lakik, ahol orvosilag indokolt a csapvíztől tartózkodni (nem hallottunk még ilyenről hazánkban), fogyasszon csapvizet. És ha elmegy otthonról, akkor is vigyen magával egy üveggel, a kisméretű ásványvizek magasan túlárazottak. A „Hogyan spóroljak?” kérdésre pofonegyszerű megoldás ez.

Kép forrása: https://goo.gl/UY7WBk

  1. Keresse fel a helyi könyvtárat

Egy könyvtári tagság kiváló befektetés, ha sokat és gyorsan olvas. A legtöbb könyvet úgyis egyszer olvassuk el, aztán csak a helyet foglalja a polcon. Ha mégis szeretne saját példányt, váltson e-könyvre. Már egyre több mű jelenik meg magyarul is ilyen formátumban, ezzel is védi a környezetet.

  1. Figyeljen a pénzautomatáknál

Nézzen utána, hogy milyen levonásokkal jár a pénzfelvétel: nyugodtan felteheti a banki alkalmazottnak is a kérdést: Hogyan spóroljak Önöknél? Ha nem kap megfelelő választ, keressen jobb banki feltételeket más helyen. Ha nincs erre lehetőség, mindig gondolja át, az elkövetkező napokban milyen kiadásai lesznek, és egyben vegye ki a körülbelüli összeget. Pénzfelvételnél ne kérjen bizonylatot, inkább az interneten nézze vissza a számlaforgalmat, ha szükséges. Így nemcsak a környezetet kíméli, hanem sokkal kényelmesebb is lesz az élete, hiszen nem kell a papírokat őrizgetni.

  1. Húzza ki a dugót

Sokan úgy gondolják, hogy a különböző műszaki eszközöknél elég csak kikapcsolni a berendezést, ha már nem használják. De a standby mód is áramot fogyaszt, vagyis a pénztárcánk tartalmát emészti szép lassan. Érdemes tehát kihúzni a dugót a falból, és talán mondani sem kell, ez is mennyivel környezetbarátabb megoldás.

hogyan spóroljakKép forrása: https://goo.gl/iYAn49

  1. Vigye vissza a felesleges dolgokat

Hányszor vett vagy rendelt valamit, amiről szinte azonnal tudta, hogy nincs rá szüksége, vagy nem megfelelő. De már nem volt meg a blokk, lejárt az idő, amíg még vissza lehetett volna vinni… Rengeteg pénz megy el figyelmetlenségből olyan dolgokra, amiket nem is használunk, és kevesen élnek azzal a lehetőséggel, hogy visszavigyék ezeket. Nem beszélve arról, hogy így egyre kevesebb helyünk lesz a szekrényben, a polcokon, a lakásban…

Ha már nem vitte vissza a felesleges tárgyakat időben, próbálja elajándékozni őket. Igaz, ezzel a Hogyan spóroljak? kérdésre nem kap megoldást, de legalább más örömmel használja, Ön pedig nem kerülgeti bosszúsan azt, amire feleslegesen költötte a pénzt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5313090220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Six 2017.11.03. 08:46:40

ezt a standby dolgot évek óta olvasni, hogy mennyi pénz úszik így el. de valójában mennyi?
mennyit fogyaszt egy bedugott telefontöltő standby-ban forintosítva? akár 10 forintot is havonta? vagy 100at vagy ezeret? jó lenne erről vmi infó

metal · http://electric.blog.hu 2017.11.03. 08:46:59

Megint egy nesze semmi fogd meg jól lista! Ebből egyedül a víz az ami értelmes spórolást jelent. Amelyik cikkben meg felhozzák a stand by üzemmódot, az eleve komolytalan. Igen fogyasztanak stand by módban az eszközök, de elenyésző mértékben (pl. a saját TV-m 0.5W-t).

Laciii 2017.11.03. 10:30:31

@Six: "The total vampire power draw of our power strip, combined with chargers for an iPhone 6, iPad Air, MacBook Air (2013), Surface Pro 2, Samsung Chromebook, and a Nexus 7 measured a grand total of 0.3 watts."
Kell HAT töltő, hogy mérhető legyen a fogyasztás. Nincs az 10 Ft se. Régi TV/hangrendszer tud esetleg értelmezhető költséget összehozni standbyban.

VonalZoo 2017.11.03. 11:51:55

Nem a töltő fogyaszt sokat, de van sok világító kütyü, amin pl. óra van. (van már mosógépben, sütőben, mikróban)
Itt méregettek is:
www.alon.hu/kimertuk-mennyit-fogyasztanak-haztartasi-eszkozeink-stand-uzemmodban
vagy
index.hu/tech/2011/08/08/a_kikapcsolt_teve_is_zabalja_az_aramot/
süti beállítások módosítása