A penész ellen 2 apróság szenzációs dolgokat művel télen
2017. november 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A penész ellen 2 apróság szenzációs dolgokat művel télen

Télen kell felvenni a harcot a penész ellen elsősorban, mert a kinti és a benti hőmérséklet nagy különbsége igencsak kedvez az egészségre is veszélyes jelenségnek. Nagyon sokan fordulnak hozzánk tanácsért, most megosztjuk azt a 2 apróságot, ami eddig még mindig bevált.

Íme, a 2 legjobb tanács penész ellen:

  1. A friss levegő a legjobb barát

Sok helyen a nyári szezonban cserélték az ajtókat, ablakokat, végeztek hőszigetelést. Ilyenkor a lakás vagy ház szellőzése megváltozik, ezért különleges figyelmet kell fordítani a rendszeres és gyakori szellőztetésre. Ugyanis ha megemelkedik a belső páratartalom, észrevétlenül nő a penész kialakulásának kockázata is.

Kép forrása: femina.hu

De a páratartalom azzal is növekszik, ha a teregetést a szabad levegőről bevisszük a lakásba, ahogy ez a téli időszakban megszokott. Emiatt is figyeljünk arra, hogy ne legyen túl párás, meleg a helyiségekben. Sokan nem gondolnak ezekre az apróságokra, pedig tényleg elég a penésznek egy ilyen kicsi változás is, máris terjedni kezd.

  1. Kerülje el ezt a gyakori hibát

Hibás megoldás, ha akril bázisú diszperziós alapozóval kezelik azt a falat, ahol már megjelent a penész. Ez egy elterjedt tévhit a penész ellen, ugyanis így pont hogy megakadályozzuk a fal páraáteresztését, és nehezítjük a fal szellőzését.

A szilikon alapozók nem gátolják a fal szellőzését, sőt, a kínálatban talál olyat, amely gombaölő és penészesedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezután már bátran használható a jó páraáteresztő képességű szilikát vagy szilikon festék.

Teszteltük a Silancolor Plus rendszert a penész ellen

A Silancolor termékcsalád ellenállását laboratóriumban teszteltük. Egy bevonatmintát különböző mikrobákkal fertőztünk meg, és a biológiai növekedésüket elősegítő termékeny táptalajba helyeztük őket.

Ha a mintán vagy annak környékén nem fejlődik ki az alga vagy a penész, az azt jelenti, hogy a bevonat és a szomszédos koszrétegek védelme hatékonyan működik. Olyan tesztet is végeztünk, amely során a mintát vízzel átöblítettük, hogy meghatározzuk, mennyire tartósan gátolja a termék az alga és a penész képződését.

Íme, a kísérlet eredménye a penész növekedésének gátlására Petri-csészében, a Mapei R&D laboratóriumában.

blogcikkbe.pngKép forrása: Mapei

Balra: a teszt eredménye a penészgátló adalékanyaggal nem kezelt festékrétegen. Jobbra: a teszt eredménye a BioBlock® technológiájú Silancolor Pittura Plus-szal kezelt rétegen. Szemmel látható, hogy a Silancolor rendszer tökéletesen vizsgázott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6413364033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása