7 bámulatos lakberendezési titok, amire a profik esküsznek
2018. január 31. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 bámulatos lakberendezési titok, amire a profik esküsznek

 

Biztosan ismer olyan embereket, akiknek tökéletes és mindig divatos az otthonuk, ráadásul jó érzés ott időt tölteni. Mi lehet a titkuk? Most mutatunk pár olyan bámulatos trükköt, amit Ön is bevethet és feldobhatja az otthonát.

 

  1. Kezdje a színpalettával

A komplett felújítás előtt muszáj megalkotnia a színpalettát, ami az egész otthonát uralni fogja. Ha az alapszínek megvannak, haladjon szobáról szobára és meglátja, adni fogja magát a legtöbb esetben, hogy milyen színre essen a választás az adott helyiségben. 

  1. Trükközzön a magassággal

Közismert, hogy a tükrök tágasabbnak mutatják a szobát. Az is jó trükk, ha a magasság érzetét szeretné növelni egy szobában, ha inkább alacsony bútorokkal rendezi be.

  1. Az ablakkeretekről ne feledkezzen meg

Ez az ötlet olyan egyszerű, mégis kevesen használják. Fesse az ablakkeretet más színűre, és máris izgalmas teret hozott létre. Például a zöld szín igen jól beválhat az ablakkeretek esetében.

  1. Ne a kanapé árán takarékoskodjon

Válasszon kényelmes, masszív kanapét, amit évekig használhat a család. Persze ne a legkényesebb anyagból legyen a huzat. A luxusanyagok iránti szenvedélyét élje ki a párnahuzatokon.

  1. Alkalmazza az 50/150 szabályt

Ha csíkos falat szeretne, vagy árnyalatokkal szeretne játszani a falon, kövesse az 50/150 szabályt. Egy adagot az alapszín 50%-nál világosabbra, egy adagot pedig 150%-osra (vagyis sötétebbre) kevertessen. A szakemberek szerint így jön létre a szemnek legideálisabb, harmonikus színskála a falon.

  1. A mennyezeten van a megoldás

Ha a konyha sötétebb lett az egész falat beborító konyhabútor miatt, érdemes becsapni a szemet és a plafont a fal színénél világosabbra festeni. Ettől az egész konyha világosabbnak fog tűnni. 

  1. Nagyítsa meg a teret üvegajtóval

Ha a fürdőbe átlátszó üvegajtót tesz, máris nagyobbnak tűnik a helyiség. További bevált trükk, ha a burkolat az egész fürdőben egységes, ezzel még tágasabb érzetet kelt bennünk a helyiség.

 

A cikk a housebeatiful.com cikke nyomán készült, a képek is onnan származnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2413587981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2018.02.23. 08:11:47

ha megengeditek ajánlanék egy mostani cikket, ami meg a 2018-as konyhatrendekkel foglalkozik. lakberinfo.hu/lakberendezes/konyha/2018-01-24-2018-as-konyhatrend-elorejelzes/
süti beállítások módosítása