9 tipp, és sosem lesz rendetlenség a konyhájában
2018. február 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

9 tipp, és sosem lesz rendetlenség a konyhájában

Lessen el pár egyszerű és gyors tippet Marie Kondótól, a világhírű írónőtől, aki módszerével már millióknak segített az otthonaik rendszerezésében. Nézzük, hogyan segíthet az életmód-tanácsadó abban, hogy a konyhánkban mindig rend honoljon.

  1. A tárolás kulcsfontosságú

Mindent próbáljunk meg tárolókba, dobozokba, üvegekbe elrendezni. Akár még a konyharuhákat is hajtogassuk bele egy dobozba.

  1. Az átlátszó tárolók még jobbak

Ha átlátszó dobozokban rendszerezünk, egy pillantással átlátjuk, mit kell pótolni, miből van kevés és mi az, amiből még bőségesen van otthon.

  1. A felcímkézés is segít

Ugyanaz az elgondolás, mint a kettes pontban. A címkék segítenek a gyors tájékozódásban, nem kell keresgélni, azonnal átlátjuk a kamránkat.

  1. Az ünnepekre tartogatott tárgyakat is használjuk

Ne tartogassunk semmit a „különleges alkalomra”, használjuk bátran és rendszeresen a szép étkészletet, a drága poharakat, stb. Különben soha nem vennénk elő egyiket sem.

  1. Az egymáshoz hasonlókat csoportosítsa össze

Mindenkinek van egy „kupis fiókja”, amibe rendezetlenül bedobál mindenfélét, aztán persze amikor valami kell, sosem találjuk meg elsőre. Kondo szerint az ilyen fiókokat is rendszerezzük, a hasonló funkciójú tárgyakat tegyük egymás mellé.

  1. A konyhapult mindig legyen üres

A mosogató és a tűzhely körül szokott főleg felgyülemleni sok minden. A konyhák akkor néznek ki jól, és akkor lehet bennük kényelmesen dolgozni, ha a konyhapult üres, mint ahogy ezen a képen is látható.

  1. Szekrények helyett fiókok

Sokkal könnyebb elővenni a szükséges fazekat, lábast, vagy bármit, amire éppen szükségünk van, ha egy fiókban tartjuk az eszközeinket, és felülről azonnal át tudjuk tekinteni, mi hol van.

  1. Mindennek legyen hely

Minden tárgynak legyen helye a konyhában. Ezzel a keresést is megkönnyíti, hiszen azonnal tudni fogja, mit hol talál – a helyén, ahova a legutóbb visszatette. Ezzel a módszerrel a konyha is azonnal rendezetté válik.

  1. Teremtsen inspiráló környezetet

Ha olyan tárgyakkal veszi körül magát, amiket szeret, biztos lehet benne, hogy a konyhai munkák is könnyebben fognak menni, örömmel veti majd bele magát a főzésbe, sütésbe.

A cikk a thekitchn.com cikke nyomán készült, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr9113671116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csipyke 2018.02.28. 14:02:33

Pont tegnap raktam rendet a konyhámban. Sajnos a pulton nagyon kevés helyem van, de sem a mikrót, sem a kvfőzőt (elég nagy, darálós, de nagyon kihasználjuk), és a kontaktgrillt nem éri meg elrakni, mert sok idő elővenni, bedugni, és a szekrényben sem nagyon van neki hely, ahogy az actifrynak sem. A 20 kilós Kitchenaidet meg emelgesse a rosseb.

Gyurikutya 2018.03.01. 08:14:59

A hölgy elfelejtette a legfontosabbat: legyen tágas konyhád! A főzőlyukakban, vagy berendezhetetlen kis panelkonyhákban rendet tartani igazi művészet. Azokhoz adjon ötleteket.

nagyonanyuka 2018.03.01. 08:15:14

Persze, tök könnyű rendet tartani, ha a konyhát csak én használom, max. a férjem bejön egy vizespohárért. De ha még öt gyerek hagyja kint a vajas kést, a tányért, a kakaós bögréjét, meg az elszenesedett palacsintasütőt, na az már nem olyan könnyű...

Magyar Gábor6817 2018.03.01. 08:15:24

ehez már csak ilyen 50 nm-es konyha kell mint a cikk illusztrációjában van...nem ez a magyar rögvaló

Krutzifix 2018.03.01. 08:15:27

@Csipyke: Most dicsekszel, vagy panaszkodsz?

Ez vagyok 2018.03.01. 15:02:16

@Csipyke: Nekünk pont azért nincs mikrónk, kontakt grillünk, darálós kávéfőzőnk, mert túl sok helyet foglalna el a konyhában. Sőt, mélyhűtőnk sincs és a sima hűtő is 120 literes. A konyhánk és ebédlőnk együtt 20 négyzetméteres, nem annyira kicsi, de én szeretem a szellős, tárgyak nélküli tereket.
süti beállítások módosítása