Hogyan kezdjen bele a felújításba, hogy ne őrüljön bele?
2016. április 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Hogyan kezdjen bele a felújításba, hogy ne őrüljön bele?

Vannak, akik már előre félnek a felújítástól, és vannak, akik csak menet közben jönnek rá, miért óvták őket a szeretteik attól, hogy az egészbe belevágjanak. Pedig ennek nem kell így lennie, elég csak megfogadni pár dolgot az elején. Nézzük, mik is ezek?

A legfontosabb szabály, hogy időben birtokunkban legyen minden információ. Úgy nem lehet megtalálni a tökéletes falfesték színét, ha tudjuk, másnap reggel csenget a festő, és muszáj venni valamit. Mindig tudjuk, hogy mit akarunk, és ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy egy kényszermegoldás mellett kelljen döntenünk. Információt szerezhetünk a gyártóktól és azok weboldaláról, a kivitelezőktől és a kereskedőktől. Kérjünk tanácsot, ötletet az ismerőseinktől is, biztosan lesz véleményük!

 34.jpg

 (a kép forrása: cdn.justice.act.gov.au)

Rendkívül fontos még az is, hogy már a felújítás előtt pontosan tudjuk, mit hova szeretnénk tenni. Egy fürdőszoba esetén például: hol lesz a kád, a mosdó, a fürdőszobaszekrény, stb. Ez azért fontos, mert a vízvezeték-szerelőnek, a gázszerelőnek, a villanyszerelőnek és a burkolónak sem mindegy, mi hova fog kerülni, az ő munkájukat is megkönnyítjük és felgyorsítjuk a határozott elképzeléseinkkel. Menet közben változtatni mindig problémás és költségesebb. És ha már tudjuk, mit hova szeretnénk, ráadásul már megkaptuk az ajánlatokat a különféle munkákra és termékekre, akkor tervezzük meg a költségeket is. A legfontosabb, hogy szükség szerint igazítsuk igényeinket a lehetőségeinkhez, legyünk magunkhoz szigorúak és reálisak.

A felújítás rengeteg alapanyag beszerzésével jár. Gondoljuk végig lépésről lépésre: melyik anyagot, terméket mikor tudjuk megkapni, van-e készleten, és ha megkaptuk, akkor tudjuk-e tárolni addig, amíg szükség nem lesz rá. Már a legelején érdemes tisztázni azt is, hogy melyik szakember mikor tud jönni, és mi szükséges a munkájához. Mindenképpen egyeztessünk a szakemberekkel a munka megkezdése előtt, hogy ők milyen anyagot hoznak, és mit kell nekünk beszerezni, illetve tudjuk meg részletesen és pontosan azt is, hogy a megbeszélt ár mit tartalmaz. Ki fog-e takarítani, el fog-e pakolni maga után? Ezzel sok bosszúságot és vitát megelőzhetünk. Tisztázzuk már az elején a munkamenetet, így nem fognak egymásra mutogatni a szakemberek.

Ha mindezeket az egyszerű tanácsokat megfogadja, és így vág bele a felújításba, gyorsan és bosszankodás nélkül fogja élvezni megszépült otthonát!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr798646856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.