Redőnyvásárlásra készül? Íme egy csekklista hozzá, amellyel sok pénzt takaríthat meg…
2016. június 27. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Redőnyvásárlásra készül? Íme egy csekklista hozzá, amellyel sok pénzt takaríthat meg…

20_4.jpg

Önnek is a legtöbb redőny teljesen egyformának tűnik? Alig tud különbséget tenni közöttük? Vajon, honnan tudhatja, hogy a redőny, amit választ, az hosszú évekig megbízhatóan szolgálja otthonát a napfény és a meleg ellen?

Egy árnyékolástechnikai szakember segítségével összeállítottunk egy rövid csekklistát, amit, ha betart, nagy gondja nem lesz az új redőnyével.

  1. Figyeljen a garanciára

Sokan nem tudják, hogy viharkárra a redőny garanciáját nem vehetjük igénybe. Azonban, ha a redőnyünk vihar során sérülne meg, akkor keressük a lakásbiztosítónkat, ugyanis ilyen esetekben neki kell majd fizetnie.

  1. Legyen képben a technikai feltételekkel

Egy redőny felszerelése például fél óra alatt megvan. Ezért, ha azt látja, hogy a szakember lassan dolgozik, akkor kérdezzen rá az okokra. Ilyenkor ugyanis valamilyen probléma merülhetett fel.

  1. Válasszon a saját és otthona igényei szerint

Nem minden környezetbe illik ugyanis a műanyag redőny, és nem minden környezetben megfelelő az alumínium. Az alumínium redőny például tartósabb műanyag társánál, azonban hamarabb felmelegszik.

  1. Védjen a betörők ellen

Bár nem ez a fő feladata, de nem baj, ha egy redőny képes lassítani, ne adj isten, megállítani a betörőket. A mai redőnyök már rendelkeznek feltolásgátlóval. Azaz, ha egyedül hagyjuk a lakásunkat, akkor érdemes leereszteni a redőnyt, hiszen a betörő nem tudja sem kézzel, sem szerszámokkal a tokba feltolni a redőnyt.

  1. Figyeljen a gyártóra

Mindig olyan gyártótól vásároljon, aki már régóta a piacon van, rendelkezik megfelelő referenciával, garanciával és szakértő csapattal. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr438829388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissiú 2016.06.27. 14:13:22

Tud valaki eladó gurtnikivezető görgőről? Nekem törnek.

indapass 2016.06.27. 15:23:14

Igen, nálunk is rendszeresen azzal van baj.
Szerintem direkt gyenge minőségű maga a görgő, hogy majd legyen javítanivaló, azon sokkal több a haszon (maga a munka tíz perc és ugyanúgy van kiszállási díj). Ha nem egyenesen van fölszerelve, ha nem egyenesen húzza az ember a gurtnit, ugyancsak hamar elhasználódik.

Spidy.hu 2016.06.28. 07:14:52

@indapass:
A modern redőnyökön bármikor kicseréled te is bármelyik alkatrészt, maximum egy óra, ha nem értesz hozzá. Alkatrészt az interneten találsz, keress rá.

GöTi 2016.06.28. 07:15:34

Ilyen széles redőnyt, mint a képen látható, ne szereltessetek osztás nélkül.
A redőnyös szakiknak több a szerelni valója vele, és megpróbálnak lebeszélni. Gond nélkül megoldható, hogy a részei közös tengelyre egyszerre, egy gurtni húzással csavarodjanak fel. A viharos szél, vagy egy hívatlan látogató a rövidebb redőny lamellákat nehezebben tudja meggörbíteni és a kétoldali vezetékekből kihúzni.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.06.28. 07:15:44

Nekem a motoros redőny távirányítójában merül le mindig az elem.

Burgermeister 2016.06.28. 09:18:50

@GöTi: igy van. Nagyon jo megjegyzes!!!

Jack__Bauer 2016.06.28. 09:58:37

@GöTi: mondjuk ekkora helyre két tokosztott ablakot is vétek betenni. És még azokat is tovább osztották. Nem is ablak ez, hanem tizenhat lőrés!

Hülye aki elolvassa! 2016.06.28. 10:16:38

Tapasztalatom szerint a műanyag redőny hajítófát sem ér, mert átengedi a fényt. Bepróbálkoznak a szerelők néha gurtni helyett madzagos húzóval, nem szabad elfogadni.
Nem nagy mutatvány leszakadt, elakadt redőnyt javítani, ha valaki kicsit is ügyes.

konrada 2016.06.28. 10:58:08

@Hülye aki elolvassa!:
Hát lehet hogy hülye vagyok;), de attól még erre is van megoldás: vegyél sötétet - ha környezet ez megengedi - az nem ereszti át a fényt.
süti beállítások módosítása