7+1 energiatakarékos tipp, és a nyár kellemes és pénztárca barát lesz!
2017. június 28. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7+1 energiatakarékos tipp, és a nyár kellemes és pénztárca barát lesz!

A kutyamelegben mindent megtennénk egy kis lehűlésért, enyhülésért, de érdemes eközben is energiatakarékos és olcsó megoldást keresni, a környezetünk és a pénztárcánk érdekében.

Íme, 7+1 jó tanács, hogyan takarékoskodjunk és hűsöljünk a nyáron.

1. Ha igazán hideg vizet akar inni a nyári melegben, akkor a csapvíz nem a legtakarékosabb megoldás, mert sokáig kell folyatni feleslegesen a vizet. Ennél sokkal jobb megoldás, ha bekészít a hűtőbe egy vízzel teli kancsót vagy palackot, így mindig lesz hideg innivaló, és a vizet sem pazarolja.

2. Főzéskor, sütéskor a fazekakat és a serpenyőket mindig a megfelelő méretű főzőlapon használja, és ha lehetséges, tegyen fedőt az edényre. Szagelszívó helyett nyáron érdemes ablakot nyitni kis időre.

3. A klíma kiválasztásakor mérlegelje, hogy hova kerül a berendezés, és mekkora a villamosenergia-fogyasztása. Fontos, hogy a légkondicionáló használata közben az ablakok zárva legyenek.

4. Ha módjában áll esővizet gyűjteni, érdemes ezzel kiváltani a vezetékes víz használatát ott, ahol lehet.

5. Ha van az otthonában csöpögő csapok, minél előbb javíttassa meg, ugyanis egy hét alatt akár egy kádnyi vizet is el lehet egy csöpögő csappal pocsékolni.

6. Azt talán mondani sem kell, hiszen természetes, hogy feleslegesen sehol se égjen a villany, de ha csak pár percre hagyja el a helyiséget, hagyja inkább égve, ugyanis a gyakori fel-le kapcsolgatás megrövidíti az izzók élettartamát.

7. Ha nagy meleg várható, még hajnalban szellőztesse át a házat, a napos ablakokat árnyékolja be, ha nincs a szobában, húzza be a sötétítő függönyt is. Érdemes hideg vizet permetezni a szobanövények leveleire.

+ 1 hosszú távú tanács: jó hőszigeteléssel elérhető, hogy nyáron hűvösebb legyen a ház, ne melegedjen át annyira. Ha építkezés, nyílászárók cseréje, falszigetelés vagy lakásfelújítás előtt áll, tervezzen környezetbarát, energiatakarékos, hosszabb távon is kifizetődő módon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr812598235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása