Vagyonokat bukhat az építkezés, felújítás költségein, ha nem ismeri ezt a 3 tippet
2017. szeptember 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Vagyonokat bukhat az építkezés, felújítás költségein, ha nem ismeri ezt a 3 tippet

Van 3 döbbenetesen egyszerű tipp, amivel a tapasztalt szakemberek mindegyike egyetért, ha az építkezés vagy felújítás költségei jönnek szóba.

Ők nagyon jól tudják, hol bukhat vagyonokat a megbízó, mik azok a pontok, ahol elcsúszhat a költségvetés vagy elhúzódhatnak a munkálatok. A tapasztalataikat leszűrve adjuk most közre ezt a 3 azonnal alkalmazható tanácsot, amit muszáj megfogadnia.

 1. tipp:

A legtöbb építkezés és felújítás ott csúszik el, hogy nincsen megtervezve minden az utolsó részletig. Higgye el, hogy igencsak megéri az összes munkafolyamatot, résztvevőt, anyagot és segédanyagot alaposan leegyeztetni, mert így kerülheti el, hogy folyamatosan többletkiadása legyen a munka során, vagy hogy hetekkel elhúzódjon egy-egy kivitelezési szakasz.

Egy fürdőszobai felújítás előtt például konkrétan tudnunk kell, hova szeretnénk a kádat, a mosdót, a fürdőszobaszekrényt, a mosógépet, stb. Így a vízvezeték-szerelő, a gázszerelőnek és a villanyszerelő is gond nélkül fog tudni dolgozni, és a burkoló sem kerül nehéz helyzetbe.

Gondoljon arra, hogy ha menet közben derül ki egy változás, az mindig problémásabb és jóval költségesebb.

Kép forrása: http://www2.intamac.com/engine/media/image.php?img=506

 2. tipp:

A tervezés után célszerű az új burkolatot megvásárolni, a szakember, a felhasználandó segéd- és ragasztóanyagok, valamint a kivitelezési technika keresése csak ezután történjen, ugyanis ez mind a burkolattól függ. Érdemes figyelembe venni, hogy a mostanában divatos nagyobb lapok drágábbak, illetve hogy az ezekhez alkalmas ragasztóanyagok is többe kerülnek, ráadásul az anyagigényük is nagyobb, mint a kisebb lapoknak. Próbáljon meg a hatalmas választékban addig keresni, amíg meg nem találja a kisebb méretű, de az ízlésének megfelelő lapokat.

Kép forrása: http://greglyles.com/wp-content/uploads/2016/06/Billfold-862x517.png

 3. tipp:

A jó szakember megválasztása kulcsfontosságú. Érdeklődjön a mesterembernél, hogy milyen anyagokkal szokott dolgozni, és ne hagyja, hogy a szakember Önre bízza a választást, anélkül, hogy ajánlana valamit. A jó szakember ugyanis ismeri az összes segédanyagot, így lelkiismeretesen tud Önnek tippeket adni. Kérje meg tehát, hogy mondja el, ő mivel dolgozna, Ön pedig még mindig dönthet úgy, hogy mást kér.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3512792266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása