Így rendezze be a nappalit, hogy minden elférjen
2018. május 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így rendezze be a nappalit, hogy minden elférjen

Mindannyian voltunk már abban a helyzetben, amikor álltunk az üres szoba közepén, és próbáltuk eldönteni, hogyan lehet elhelyezni a bútorokat úgy, hogy minden elvárásunknak megfeleljen. A magazinok oldalain olyan egyszerűnek tűnik, még a kisebb nappalik berendezése is tökéletes, de a valóságban nem mindig olyan könnyű a döntés.

Tehát, hol kezdjük? Először is el kell dönteni, hogyan is használjuk a nappalit, leginkább milyen típusú tevékenységet végzünk itt. Sokszor érkeznek ide vendégek? Esténként inkább filmet néz, tévézik?

Második lépésként vizsgáljuk meg, hogy milyen tér áll a rendelkezésünkre. Amerikai konyhás nappaliról van szó? Mi áll a fókuszpontban?

A legfontosabb lépés, hogy az alapbútorokat elhelyezzük (kanapé, tévé, fotelek), a többi már adja magát. Az alábbiakban 3 tipikus elrendezést mutatunk be, ami jó kiindulópont lehet a saját nappalink ideális berendezéséhez.

  1. Amerika konyhás

Ebben az esetben egy légtérben van a nappali, a konyha és az étkező. Jó ötlet ilyenkor egy L-alakú kanapéval vizuálisan is leválasztani a nappali részt.

Amikor kiválasztja a kanapét, figyeljen arra, hogy ha kisméretű a nappali, ne blokkolja az ablakhoz vezető utat, az ablak mentén helyezze el az ülőalkalmatosságot. Ha úgy tervezi, hogy a kanapé önállóan fog állni, nem a falhoz tolva, figyeljen, hogy a hátrész is dekoratív legyen, hiszen ezt a részt is sokszor fogja látni. be

Egy kisasztal remek meghosszabbítása és kiegészítője lehet a kanapénak, a dohányzóasztal kerüljön középre. Egy kényelmes fotel (és egy olvasólámpa) átlósan elhelyezve plusz ülőhelyet biztosít.

  1. Vendégvárós

Ha sokszor fogad vendéget, ez az ideális elrendezés. Akkor is jó megoldás, ha a nappali bejárata a fókuszponttal szemben van, mert így nem blokkolja semmi az összhatást és a szimmetriát.

A kanapé kiválasztásánál arra ügyeljen, ha nincs bőven helye, hogy egy kicsit keskenyebbet válasszon. Ide a dohányzóasztalból is keskenyebb illik. Győződjünk meg arról, hogy elég felület van elérhető távolságon belül, ahova a vendégeink letehetik a poharaikat.

  1. Klasszikus

A legtipikusabb berendezés, ahol a kanapé és két fotel kap helyet, a kanapé a tévével szemben. Ilyen esetben érdemes mélyebb kanapét választani, amiben kényelmesen el tud helyezkedni a filmnézéskor. Fordítson figyelmet a hangulatvilágításra is!

A mydomaine.co.uk cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8713992186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása