Itt az ideje a lakásfestésnek? 3 tipp, hogyan csinálják a profik
2018. június 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Itt az ideje a lakásfestésnek? 3 tipp, hogyan csinálják a profik

Lesse el a profi kivitelezők ötletét a lakásfestéshez! Ha megfogadja ezeket a tanácsokat, garantált, hogy elégedett lesz a végeredménnyel, akár saját maga csinálja a festést, akár szakemberre bízza. Hiszen nagy részben a színválasztáson múlik, hogy milyen lesz az otthona hangulata, ehhez adunk pár ötletet.


Kép forrása: asianpaints.com

    • A színek megváltoztatják a térérzetet.A világos színek tágítják, míg a sötét árnyalatok látszólag szűkítik a teret – ezért ha kisebb helyiség kerül kifestésre, érdemes egy világosabb árnyalatot választani, esetleg a beáramló fény irányában csíkokat festeni a falra, amitől nagyobbnak érzi a helyiséget.



Kép forrása: bhg.com.au

    • Ne színezze túl a szobát!Gondoljon arra, hogy alkalom adtán másra is kell koncentrálni az adott helyiségben, mint a falak rikító színe – például a dolgozószobában. Bármennyire vidámnak tűnik a vörös, a kék, a lila és a sárga vakító árnyalataival színezni a falakat, a döntés előtt gondolja végig, mennyi időt fog eltölteni a szobában és hogyan. Az erős, élénk színek az első percekben vidámak, de 20-30 perc elteltével már zavaróak lehetnek, esetenként fejfájást is okozhatnak! Egy pasztell árnyalat ugyanakkor segíthet a koncentrációban, vagy éppen a nyugodt pihenésben.



Kép forrása: allnewhairstyles.com

  • Színezzen inkább részlegesen! Fesse le az egyik falat egy markáns színárnyalatúra, a többit pedig a választott szín pasztell árnyalatára. Így az erős szín feldobja a szoba hangulatát, ugyanakkor a világos árnyalatok miatt az erős szín nem nyomja el a lakást. Ugyancsak jó trükk, ha az ablakok-ajtók bemélyedéseit – a falsíkra merőleges részeit – festi erőteljes színre, mintegy keretet adva a szobának.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4714016506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása