Megnézem, mi lesz az 1. számú konyhadivat idén>>
2019. január 16. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Megnézem, mi lesz az 1. számú konyhadivat idén>>

Ha a csempe fuga színek megválasztása a tét, akkor két út áll Ön előtt. Választhat szerényen meghúzódó, a háttérben maradó színt vagy figyelemfelkeltőt, sőt akár rikítót is.

Mi alapján választandók a csempe fuga színek

 

Érzelmi alapú, de logikus is a jó döntés ezen a téren, mert a csempe fuga színek drámai hatásokkal képesek gazdagítani az újonnan lerakott konyhacsempét – vagy egységesebbé és ezáltal nagyobbá varázsolhatják a teret a szemlélő számára.

Mi az Ön célja vele? Ez itt a kérdés. Mert ha ezt tisztáztuk, akkor gyerekjáték lehet a színválasztás. Íme a szempontok.

kitchen-1336160_1920.jpg

Ha nem kívánja a fugával „borzolni a kedélyeket”, hanem inkább nyugalmat sugalló légkört szeretne teremteni, akkor a diszkrét bézs vagy az elegáns szürke a legjobb választás. Még ennél is könnyebben dönthet, ha magát a csempe színét veszi alapul, és egy árnyalattal sötétebbre vagy épp világosabbra veszi hozzá a fugát.

Ezeket a semleges megoldásokat szokták ajánlani ahhoz is, hogy az ingatlan viszonteladási értékét megőrizzük, mert nem riasztják el az érdeklődőket úgy, ahogyan a meghökkentőbb társításokról feltételezni szokták…

Ami elméletben ésszerűen is hangzik. Csakhogy: egyrészt ritkaság, hogy a régebbi lakás felújításával foglalkozzunk, ha már az újon jár az eszünk, másrészt pedig nem is annyira biztos, hogy mindenki a diszkrétet szereti.

Mert itt ugrik a majom a vízbe! Ha egyszer rátalált a tökéletes csempére (mert ennél miért is adná alább?), akkor érdemes kiugratni, hangsúlyozni azt a fuga színével. Ebben az esetben a kontrasztot kell keresni, és a sötétebb árnyalat akár abból a szempontból is ajánlható, hogy nem piszkolódik olyan gyorsan, mint a világosabb (bár hamarabb fakulhat).

Ami tehát azokat a bizonyos trendeket illeti, a szakemberek merészségre, mi több: vakmerőségre biztatnak – ha már lúd, legyen kövér alapon is.

 

Elvégre a csempézéskor, ami viszonylag ritka mulatság, minőségi anyagot szoktunk választani. Mert ha nem is az örökkévalóságnak szól, de azért huzamos időre. Akkor pedig már érdemes a jó minőségű csempét szembeötlő fuga színnel kiemelni.

 

Még akkor is, ha mi magunk egy idő után megszokjuk még a legérdekesebb hatást is, a vendégeinket bármikor feldobhatja egy új árnyalat vagy szokatlan társítás, ami alapján emlékezhetnek rá, hogy nálunk jártak.


Többet, személyre szabottabbat szeretne megtudni a témáról? Vegye igénybe díjmentes szaktanácsadásunkat a csempe fuga színek megválasztása kapcsán!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5814550240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása