Átlagos, mégis gyönyörű medencék… Íme, a titkuk!
2019. június 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Átlagos, mégis gyönyörű medencék… Íme, a titkuk!

Egy átlagos méretű kertbe nem lehet hatalmas luxusmedencét építeni, valószínűleg ötcsillagos szállodák fürdőrészlegeivel sem fogunk versenyre kelni. De nem is ez a lényeg! Ha szép kertet és szép medencét szeretne, elég egy jó ötlet, és annak megfelelő kivitelezése. Ha túljutott a tervezésen és a kivitelezésen, már csak pihenőágyakról kell gondoskodnia, és tökéletesen relaxálhat otthona nyugalmában. Merítsen ötletet az alábbi tippekből!

Kerti medence és a kis telek

Az első és legfontosabb dolog: ha egészen apró kertje van, és ebből kifolyólag csak egy apró medencére telik, akkor is vágjon bele! Kánikulában egy kicsi medence is felüdülést nyújthat. Bár úszni nem lehet benne, de megmártózni igen, a gyerekek pedig egyenesen imádni fogják!

Milyen legyen a formája?

Nagyon sok mindentől függ, hogy milyen a számunkra megfelelő medence. Mindenek előtt attól, hogy mire akarjuk használni> sportolásra, pancsolásra, relaxálásra… De arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a medencénk mutatós is kell legyen, hiszen hosszú éveken át fogjuk nézegetni. Csodás látványt nyújthat egy ívelt formájú medence. Ennek alakját a kert viszonyai, a fák és bokrok elrendezése is befolyásolhatja.

Pezsgőfürdő

Ne úgy gondoljunk a medencére, mint egy dobozra! A medencének is lehetnek külön terei, egy kisebb medence esetében is elkülöníthetünk például egy pezsgőfürdős részt. Vagy választhatunk lejtett padlózatú megoldást, így egyszerre lesz mély vizű és sekélyebb medencénk.

A kerti medence környéke

Ahhoz, hogy a medencénk gyönyörű legyen, a környezetét is megfelelően kell rendezzük. A medence közvetlen környezetét nem feltétlenül kell kerámialapokkal burkolni. Trópusi fafajtákból készült burkolatot is választhatunk, ami egyrészt kellemes érintésű, másrészt csodálatosan integrálható a környező kertbe. Nem kell attól tartani, hogy hamar tönkremegy, csak a vásárláskor kell figyelni arra, hogy kültéren is használható burkolatfajtát válasszunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr1414847578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása