7 gyakori szarvashiba a lakásdekorációban: ugye Ön nem követi el?
2019. július 15. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 gyakori szarvashiba a lakásdekorációban: ugye Ön nem követi el?

Íme, egy lista a legnagyobb lakásdekorációs hibákról, természetesen tanácsokkal, hogy hogyan kerüljük el ezeket a bakikat a saját otthonunk esetében. Önnel előfordult már valamelyik?

1. hiba: a falfesték kiválasztása elsőként

Tanács: Érdemes kiválasztani a legalapvetőbb textil kiegészítőket (szőnyegek, párnák, függönyök, kárpitok, stb…), így már viszonylag könnyű lesz megtalálni a megfelelő festékszínt a falakra. Ne korlátozzuk le magunkat azzal, hogy a falszínhez próbálunk olyan kiegészítőket keresni, amik tényleg tetszenek.

2. hiba: pontos méretek nélkül vásárolni bútort

Tanács: pontos méretekkel induljon el bútort vásárolni, miután lemérte az összes bútor helyét, és a vásárláskor ragaszkodjon a kiszámolt adatokhoz. Ha mégis túl nagy darabba szeretünk bele, vegyük le a méreteit, és otthon ellenőrizzük, hogy a tér elbírná-e.

3. hiba: csak egy áruházban vásárolni

Tanács: próbáljon ki olyan kisebb lakberendezési boltokat, amik egyedi dekorációt, lakáskiegészítőket árulnak. Ezáltal elkerülheti, hogy unalmas, egyhangú stílusú legyen az otthona.

4. hiba: komplett bútorcsaládot vásárol

Tanács: A termékcsaládból válassza ki a főbb darabot, és ehhez keressen kiegészítő darabot egy másik gyártótól. A végeredmény sokkal személyesebb, különlegesebb lesz, mint amit a katalógusokban láthatunk. Olyan részletekben érdemes az eltérést megtalálni, mint szín, anyag vagy felületkezelés.

5. hiba: ragaszkodik a múlthoz a lakás berendezésében

Tanács: Néha valóban nehéz a múlt tárgyaitól megválni, de talán még nagyobb kihívás ezeket az új enteriőrbe beilleszteni. Csak mert a régmúlt stílusában éltünk évekig, nem jelenti, hogy ne nyithatnánk a modern elképzelések felé. A mai kor lehetőségeivel, választékával kevéssé tud melléfogni.

6. hiba: soha nem vállal be merész döntéseket

Tanács: Gondoljon arra, hogy még egy rosszul kiválasztott falszín, vagy téma is enyhíthető akár egy könnyed színvilágú képpel, vagy világos, semleges színű bútorzattal. Emiatt nem érdemes sablonokhoz nyúlni, próbáljon meg kísérletezni, a józan ész keretein belül.

7. hiba: Minden extravagáns

Tanács: Az előző hiba ellentéte, amikor minden berendezési tárgyat, kiegészítőt és színt egyedinek szeretnénk. Ha van egy mozgalmas művészeti alkotásunk, rendhagyó képünk, vagy egy vibráló színvilágú függönyünk, esetleg egy erős mintázatú szőnyegünk, úgy az egyéb darabok legyenek szolidan egyszerűek.

lakasdekoracios-szarvashibak-es-hogy-hogyan-kerulhetjuk-el-oket-7-tipp-hogy-felulkerekedjunk-a-lakasdekoralas-kihivasain-01-750x500.jpg

lakasdekoracios-szarvashibak-es-hogy-hogyan-kerulhetjuk-el-oket-7-tipp-hogy-felulkerekedjunk-a-lakasdekoralas-kihivasain-02.jpg

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7614914304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása