4 egyszerű megoldás, ha kicsi a tere otthon
2019. szeptember 09. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 egyszerű megoldás, ha kicsi a tere otthon

Ön sem fér el soha az otthonában? Szinte nincs olyan ember, aki elégedett lenne a szobái méretével! Ha valóban kicsi a lakásunk, akkor érdemes bevetni pár trükköt, amitől nagyobbnak tűnik majd a helyiség, és még a holmink is jobban elfér.

Íme, a 4 legnépszerűbb trükk, amelytől máris tágasabb, szellősebb lesz a tér!

  1. Világos, fényes, tükröződő felületek

A fehér falak igazából sosem mennek ki a divatból: szörnyen praktikusak, mert bármikor könnyedén újrafesthetők, nem kell hosszú ideig gondolkodni, újra kikevertetni a színt, ráadásul remekül tágítják, világosítják a teret.

Egy szűkebb helyiségben elég fehérre festeni a falakt, és elképesztően megnyílik a tér, egy csapásra tágasabb lesz minden! Igazából minden nagyobb felületnek jót tesznek a világos színek, a fényes, visszatükröződő anyagok. Érdemes ezt szem előtt tartani az új csempe, burkolólap vagy a konyhabútor megtervezésekor is.

  1. Egybefüggő, lehetőleg világos padlóburkolat

Nem véletlenül ajánlja a legtöbb lakberendező – különösen a kis lakásoknál – az egybenyitott tereket, így azt érezhetjük, hogy nem nyomnak össze falak, jóval tágasabb, szellősebb lesz a lakás. Korábban burkolatváltásokkal igyekeztek ilyenkor az egyes térfunkciókat elkülöníteni egymástól, ma már erre sincs szükség. Egy jól megválasztott világos színű vinyl burkolat, vagy vízálló laminált padló igazán tágas tereket varázsol, pláne, ha az egész lakás ugyanazt az egybefüggő burkolóanyagot kapja.

A vinyl burkolatok lefektetéséhez ajánlott speciális ragasztót és fugázót használni. Az Ultrabond Eco 4 LVT szálerősített ragasztót kifejezetten az LVT burkolatok telepítéséhez fejlesztették ki, a legkiválóbb méretstabilitást és tapadást garantálja.

A Flexcolor 4 LVT fugázó anyag készre kevert paszta formájában kapható, amely megkönnyíti az alkalmazását. Megkötése után rugalmas, erősen tapad, amely ellenáll a rezgéseknek és az építőanyagok deformációjának. Ezek a tulajdonságai különösen alkalmassá teszik az LVT-k fugázására. DropEffect® technológiának köszönhetően nedvszívó képessége alacsony, az innovatív BioBlock® technológia pedig megakadályozza a penészedés kialakulásáért felelős mikroorganizmusok képződését.

  1. Fény és rend

Engedjük, hogy a lehető legtöbb fény jöhessen be az otthonunkba. Ne használjunk súlyos, nehéz drapériákat, és ne zsúfoljuk teli az ablakpárkányokat, a polcokat apró kacatokkal. Bútoraink is inkább könnyedek, világosak legyenek. Mindig tartsunk rendet, mert ettől is átláthatóbb, szellősebb lesz a tér.

  1. Többfunkciós bútorok, egyedi megoldások

A kislakások legfőbb gondja a tárolás megoldása, sok esetben a készen kapható bútorok nem férnek el. Egy jó asztalos és egy kis kreativitás azonban csodákat tehet. Ahol csak találunk egy kis teret, beugrót, építtessük be. Gyakori hiba, hogy csak szemmagasságig gondolkodunk: pedig az ajtók fölött, a lépcsők alatt, vagy a közlekedőkben kiváló tárolási lehetőség akad.

(Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3815000902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása