Ne dobja ki a régit: szokatlan és takarékos megoldások
2019. szeptember 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ne dobja ki a régit: szokatlan és takarékos megoldások

Álljon meg egy pillanatra, mielőtt kidobná a feleslegessé vált berendezési tárgyait a felújításkor! Vegye szemügyre másképpen azokat a holmikat, amik egy funkciót már nem tudnak betölteni, hátha másra még tökéletes lesz, és nem kell újat venni. Mutatunk egy példát, ahol így tettek, a végeredmény pedig egy izgalmas lakásbelső lett.

Ötlet 1: a régi ajtó máshol felhasználható

Az 51 négyzetméteres, kétszobás lakásban a lakásfelújítás során helyreállították az eredeti, 1952-ben készült régi ajtókat, ezekből párat felhasználtak a konyha és nappali elválasztásához. A válaszfalat elbontották, helyére került a felújított ajtókkal kiegészített, üvegezett, fehérre festett válaszfal.

Nemcsak azokat az ajtókat mentették meg, amelyeket a konyha válaszfalához használtak fel. Egy másikból a hálószoba egyik látványeleme, a feltűnőre festett ágyvég lett.

Ötlet 2: régi tárgyak új funkcióban

Más megmentésre érdemes elemek is voltak a régi lakásban. Egy régi Singer varrógép lábát az étkezőasztalhoz használták fel, régi faanyagokból készítettek tükörkeretet a fürdőszobában és könyvespolcot, munkafelületet a hálószobába.

Ötlet 3: fal helyett egy polcrendszer remek térelválasztó

A konyha és nappali mellett futó sötét közlekedő folyosót megszüntették, a terek így tágasabbak lettek. A nappalit egy polcokból összerakott rendszer választja el, a konyha bejáratát a nappaliba helyezték át.

+ 1 ötlet: merész színekkel izgalmas terek

A padlókhoz sötét parkettát választottak, ami szokatlan választásnak tűnhet elsőre, de a majdnem 3 méteres belmagasság miatt nem kellett aggódni amiatt, hogy a sötét árnyalat vizuálisan csökkentené a magasságérzetet.

A falszínek is különlegesek lettek: az előszoba világoskék dekorációja nem átlagos választás, de nagyon egyedi, a nappaliban a kanapé mögötti falra csíkos tapéta került, ez optikailag segít harmonikusabbá tenni az elosztást.

A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8815040740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása