Ezt ne tegye: elrontható az álomszép fürdőszoba is, ha erre az 5 dologra nem figyel!
2019. szeptember 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezt ne tegye: elrontható az álomszép fürdőszoba is, ha erre az 5 dologra nem figyel!

Milyen hiba csúszhat be a fürdőszoba tervezésénél? Mire érdemes fokozottan ügyelni? Mutatjuk az 5 leggyakoribb szarvashibát, hogy Önnek tényleg álmai fürdőszobáját sikerüljön megalkotni, amiben sok örömét leli hosszú évekig.

  1. Túlzsúfoltság

Hiába nagyon szép a térben álló mosdó, melynek még az ívét is pontosan követi a csempe mintájának vonala, vagy praktikus a dupla mosdós alsószekrény, ha elveszi a helyet, a teret előlünk – vagy csak nem tudunk hová pakolni végül. Amikor egy fürdőszoba felújítás és az új fürdőszoba berendezése előtt állunk, érdemes rajzolgatni és pontosan lemérni mindent. Egy tágas, kényelmes kanapé vagy franciaágy sem fér be minden szobába, vagy csak túl nagy lesz oda látvány és kényelem szempontjából, ugyanez a kád esetében is igaz.

Gondoljuk át családunk, és saját életmódunkat, tér-igényünket, szokásainkat – és ennek megfelelően válasszunk!

Érdemes átgondolni, hogy a fürdőszobabútor ajtaja merre nyílik majd, ne ütközzünk bele semmibe sem. Elképzelhető, hogy a sarokkád helyett jobban mutat és helytakarékosabb is az egyenes kád, vagy jobb választás egy dupla mosdó helyett egy szimpla mosdó plusz egy jól rendszerezhető fiókokkal megoldott fürdőszoba szekrény.

  1. Nem a saját fürdőszobánk adottságaihoz, hanem az álom fürdőszobához rendezkedünk be

Az előbbivel szorosan összefüggő a második pont is. Hiába szerettünk bele a sötét tónusú burkolatba, ha azt választjuk a kis méretű fürdőszobába, könnyen összenyomhatja a teret, és a kellemes, nyugodt hangulat helyett inkább szorongó érzés lesz úrrá rajtunk. Ha tehát kicsi a fürdőszoba, válasszunk inkább világos, fényes csempét, mely optikailag tágasabbnak, fényesebbnek mutatja a teret!

Valóban nagyon elegáns az álló mosdó is, de csak akkor jó ötlet a saját fürdőszobánkba, ha nem fog hiányozni tárolás szempontjából a mosdó alatti tárolás lehetősége, vagy a mosdókagyló peremén lévő rakodótér. Különben az álomfürdő könnyedén idegesítő, használhatatlan élettérré válik.

  1. Rendetlenség

Ez leginkább abból ered, ha nincs elegendő tároló helyünk. Még a fürdőszoba megtervezése előtt át kell gondolni, hogy mennyi holmija van a családnak, és ezekhez mennyi tárolóra lesz szükség. Egy szép fürdőszobabútor, tágas szekrény, fiók segíti mindennapjainkat, sokkal áttekinthetőbb, rendszerezhetőbb, nem kell folyton keresgélnünk mindent a nagy reggeli rohanásban…

  1. Penészesedő falak, rossz vízelvezetés

Ha van ablak a fürdőszoba falain, akkor szerencsénk van, hiszen gyakran lehet szellőztetni. De a vízszigetelésre akkor is érdemes komoly gondot fordítani, különösen, ha épített zuhanykabint tervezünk. Ha kádat szeretnénk, és időnként zuhanyozunk benne, akkor célszerű egy kádparavánnal megelőzni a kifröccsenő víztócsát. A fürdőszobába mindenképpen érdemes vízlepergető, páraáteresztő burkolati segédanyagokat választani, hogy megelőzzük a penész kialakulását.

  1. Időbeni csúszások

Minél különlegesebb, minél egyedibb csempét vagy járólapot szeretnénk, annál fontosabb, hogy időben adjuk le a megrendelésünket. Sokan abba a hibába esnek, hogy várnak a rendeléssel és már csak az éppen készleten lévő termékek közül tudnak végül választani, ami nem felel meg 100%-ban az elképzeléseiknek.

A vsfurdoszoba.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr915066278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása