Egy tucat csodaszép és egyszerű lakberendezési ötlet az otthonába
2019. november 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Egy tucat csodaszép és egyszerű lakberendezési ötlet az otthonába

A pasztellszínek mindenütt fel-felbukkannak a lakásdekorálásban, lakberendezésben. Viszont ha nem megfelelően használjuk ezeket az árnyalatokat, édeskés, émelyítő hatást kelthetnek. A következő ötletek inspirálhatnak arra, hogyan használjuk a pasztellszíneket kifinomultan az otthonunkban.

Íme, 12 csodaszép ötlet a pasztellszínekhez

  1. Csak egy bútordarabot

Az egyszerű felfrissítéshez épp elég, ha csak egy bútordarabot választunk ki, és cserélünk le pasztellszínűre. Például ha mostanában egy kanapét szeretnénk vásárolni, próbáljunk ki egy megnyugtató tónusú kék színt.

  1. Párosítsunk

Jó ötlet megsokszorozni a pasztellszíneket. Találjunk egy színárnyalatot, amelyik illik a stílusunkhoz, és tegyünk be belőle kettőt vagy többet például az étkezőbe. Máris új, mégis teljes összképet kapunk.

  1. A bájos rózsaszín

Modern pasztellszínű virágos mintákkal, és lágy, szolid anyagokkal kellemes egységet alkothatunk a hálószobában, a stílus üde és nőies lesz ettől.

  1. Fessük le a konyhaszekrényt

Egy szép kék pasztellszínnel könnyedén felfrissíthetjük konyhaszekrényünket.

  1. Egységesítsünk

Remek monokróm hatást érhetünk el, ha minden kiválasztott darabot például szürkés zöld színben alkalmazunk.

  1. Keverjük össze

Mintha csak festenénk, úgy vegyítsük a palettán lévő színeket egymással. Nincsenek szabályok, nyugodtan használjuk a kedvenc színeinket.

  1. Ragaszkodjunk egy hasonló árnyalathoz

Például egy visszafogott lazacos árnyalat a textíliákban (szőnyeg, függöny, kárpitanyag) harmonikus belsőt alakíthat ki.

  1. Tegyük hangsúlyossá

Egy élénkebb pasztellszín elegendő kontrasztot képezhet a fehér bútorok és meleg fapadló mellett, ezzel izgalmas párosítást alkothatunk.

  1. Csak egy csipetnyi

Egészen új hangulatot kölcsönözhet a térnek egy különleges pasztellszínű dekorációs elem. Például egy vidám pasztellsárga egy kis helyiségben nagy változásokat érhet el.

  1. Tömbösítsük a színeket

Alkalmazzuk csoportosítva a különböző árnyalatokat, ugyanis a tömbösítéssel elkerüljük a kaotikus hatást, mégis feldobjuk a helyiséget.

  1. Játsszunk a kiegészítőkkel

Jó ötlet, ha a kiegészítőkben jelennek meg a pasztellszínek. Törülközők, konyharuhák, kisebb gépek, egyéb tartozékok dobhatják fel a teret.

  1. Csempésszük be észrevétlenül

Ha csak kis mennyiségben szeretnénk alkalmazni a pasztellszíneket, használjuk elszórtan őket. Így visszafogottan, de mégis érzékelhetően lesznek jelen ezek a kifogástalan színek.

(A lakbermagazin.hu cikke nyomán, képek is onnan.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8615290202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása