2020 trendkonyhái – 7 látványos megoldás
2020. február 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

2020 trendkonyhái – 7 látványos megoldás

A konyha az otthonunk szíve-lelke, manapság azonban nemcsak a funkció, hanem a látvány is igen fontos ebben a helyiségben. Nézzük, milyen elképesztő látványmegoldásokat találhatunk az idei év trendkonyháiban, milyen innovatív megoldásokból meríthetünk inspirációt.

Ha konyhánk összekapcsolja otthonunk szerves egységeit, akkor az adott területek berendezésével, anyagaival, színeivel harmóniában kell lennie. Egy mai konyhának már nem elég a funkcionalitás és a kényelem: sok esetben elegáns, már-már művészi látvánnyal, kivitelezéssel találkozhatunk.

A csillogó márvány felületek újra visszatérnek a konyha trendekbe, ahogyan a rejtett fogantyús kialakítás is egyre népszerűbb, hiszen ezek a letisztult felületek így mutatnak szépen.  A látványos, natúr fa vagy kőfelületek időtlen szépsége szintén hódít, ahogyan a fémek, a drámai tónusok, az időtlen luxus megtestesítői.

  1. Természethű anyagok eleganciája

A kőből készült pultok, vagy a kő hatású, egészen élethű és tartós óriás hidegburkolat felületek egyértelműen az év anyagai lesznek, a márványnak és a fa természetes, meleg árnyalatainak valamennyi változata dominálni fog az idén. Kombináljuk bátran elegáns bárszékekkel, lámpákkal!

  1. Meleg árnyalatok otthonossága

Egyre nő az igény a meleg árnyalatok iránt, hiszen otthonosságot, melegséget, meghitt, kellemes légkört teremtenek. A különböző fa elemek egyszerre lehetnek modernek, frissek, de akár vintázs, korhű vagy romantikus megjelenítést is elérhetünk általuk.

  1. Drámai színek, friss pasztellekkel

A konyhabútorok után a frontok is egyre inkább sötétednek, a matt szürke és matt fekete egyfajta újszerű, urbánus eleganciát hoz élettereinkbe. A nyers dió, a sötétebb márvány vagy beton egyre inkább teret nyernek, a petrol kék mellett idén a petrol zöld árnyalatával is gyakrabban találkozhatunk.

  1. Tágasabb, kamra jellegű szekrények

Ha nincs kamránk, vagy óriási fal áll a rendelkezésünkre, akkor a teljes falat beépíthetjük, ily módon letisztult, bőséges, rejtett tárolókapacitást nyerünk. A fal panelek bezárásával a konyha minden látható részlete eltűnik, ezáltal még letisztultabb, egységesebb lesz a tér.

  1. L alakú vagy dupla konyhasziget

A konyhaszigetek egyre divatosabbak – ez a módszer kényelmes az ételek elkészítése és a kiszolgálás szempontjából is – persze, ha van hozzá elegendő helyünk.

  1. A sütő a fókuszpontban

Modern, stílusos, miközben rendkívül praktikus is, ha a fali szekrények, szekrénysorok közepén, kényelmes magasságban kap helyet a sütő, melyből akár többet is egymás mellé építhetünk. De egy gyönyörű, innovatív hűtőszekrény is méltó kiemelést kaphat a konyhánkban.

  1. A felső konyhaszekrények kiemelése – vagy a teljes elhagyása

Egyre több helyen látható, hogy elhagyják a felső szekrénysort, melyet nyitott polcokkal, dekorációs elemekkel helyettesítenek, azonban a másik végletre is számos példát láthatunk. Ilyenkor a felső konyhaszekrények hangulatos led világítást kapnak, az üvegtokot belülről világítják meg, a függesztett fémkeretes polcok vagy belső megvilágítású vitrines szekrények pedig mélységet visznek a konyhánk terébe.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3815460072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása