Imádni fogja ezt a 4 különleges lakberendezési stílust!
2020. április 06. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Imádni fogja ezt a 4 különleges lakberendezési stílust!

Négy izgalmas és különleges ötletet mutatunk, hogy felfrissítse lakókörnyezetét, méghozzá természetes módon.

2020 enteriőr trendjei egy közös ponton találkoznak, ez pedig nem más, mint a természet, és az abból merített inspiráció. Mind a belsőépítészet, mind a formatervezés terén egyre növekvő igényt figyelhetünk meg a természettel kapcsolatos élmények iránt. Innen ered a biofíl tervezés, a wabi-sabi értékmegőrzése, vagy az egzotikus Afrika életérzése is.

Ez nem véletlen: mi, emberek vonzódunk a természetes, földi értékek iránt, a kézzel készült mindig nemesebb értékkel bír számunkra, mint a gépi technológia.

Elvárosiasodott mindennapjainkban egyre kevesebb időnk, lehetőségünk van a négy fal közül kilépve elidőzni a természetben, pedig az ember alapvetően természeti lény. Így nem csoda, ha ezt az igényünket próbáljuk legalább azzal kielégíteni, hogy otthonunkba igyekszünk minél több természetes anyagot, felületet betervezni és beépíteni.

Az alábbi négy trend szintén a természetes, és a kézzel készített megoldásokat tartja szem előtt.

Biofília – kapcsolat az ember és a természet között

Létrehozhatunk kisebb sarkokat otthonunkban, ahol megszabadulhatunk a televíziótól, a kütyüktől, és minden mesterségesen létrehozott technológia hatásától. Kialakíthatunk egy kis belső kertet, egy kisebb oázist az udvaron, vagy az egyik szoba előterében, melyben a nappali kényelmes, természetes anyaggal áthúzott kanapéjáról gyönyörködhetünk.

Japandi – egyszerre Észak és Japán

A Japandi belsőépítészete két stílus: a skandináv és a japán stílusjegyek összeolvadásából született. Bátran kombinálhatjuk a skandináv formatervezés egyszerű, letisztult modern stílusát a japán esztétika időtlen eleganciájával. Végeredményül egy olyan térélményt kapunk, mely a két világ legjobbjait ötvözi.

Elsőre talán furcsának tűnhet, miért ötvözzük ezt a két, a világ majdhogynem ellentétes pontjáról származó stílust, pedig a válasz egyszerűbb, mint gondolnánk: mindkettő a minimalizmusból gyökeredzik. A skandináv részleteket a fehér és a hűvös tónusok jellemzik, a japán terek finom eleganciáját a meleg árnyalatok teszik otthonossá. Három kulcsszó jellemzi a hibrid Japandi stílust –kényelem, természetesség, fenntarthatóság.

Afrikai életérzés

Továbbra is ikonikus motívum marad a pálmalevél, a dzsungel mintái és színei. Az egzotikumokat már jó pár éve felfedezhettük a divatiparban és az enteriőr trendekbe is beköltözött.

Az egzotikus jegyeket szépen beilleszthetjük akár egy minimál élettérbe is – üde, friss lesz az összhatás. Természetesen az élő növényekről se feledkezzünk meg!

Wabi-Sabi

A régi, a kopott szépségének kiemeléséről szól ez a trend. A korábbi generációktól örökölt vagy a használt piacokon lelt kincseink saját élettel, tisztelendő múlttal rendelkeznek, és kifejezetten jól mutatnak a modern belsőépítészeti térbe illesztve, életet lehelve a modern, épített belső környezetbe. 

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr5015564186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása