Így lesz a lakásából álmai otthona – 5 egyszerű tipp az egyedi enteriőrhöz
2020. április 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Így lesz a lakásából álmai otthona – 5 egyszerű tipp az egyedi enteriőrhöz

Hogyan lesz igazán egyedi egy lakás, hogyan lesz belőle nagybetűs Otthon? Az egyedi stílus az, ami megkülönbözteti az otthont a katalóguslakástól. De mi kell ahhoz, hogy stílusos otthont alakítsunk ki? Mutatunk 5 egyszerű tippet!

  1. Régit az újjal

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy új otthonukat kizárólag új bútorokkal és kiegészítőkkel rendezik be – akkor is, ha ez teljesen idegen a kívánt stílustól.

Ne szabaduljunk meg régi kedvenc bútorainktól, kiegészítőinktől pusztán azért, hogy lecseréljük őket vadonatúj darabokra – a régi klasszikusoknak megvan a helye a modern stílusokban is. Ha vintage vagy indusztriális hatásra vágyunk, akkor az új bútorok és kiegészítők helyett szerezzünk be néhány valódi vintage vagy ipari darabot.

  1. Vegyük figyelembe az épület stílusát

A kortárs, a skandináv és a modern enteriőrök ugyanolyan jól működhetnek egy panelban vagy polgári lakásban, mint egy vidéki kastélyban. Ha modern stílust viszünk klasszikus vagy retro jellegű térbe, általában nyert ügyünk van.

Fordítva azonban teljesen más a helyzet: ha egy panelt rendeznénk be vintage vagy country stílusban, esetleg egy modern, kaliforniai stílusú házat barokk stílusban, nagyon fura eredményt kapnánk.

Ne erőltessük a túlságosan is stílusidegen párosításokat. Ajánlott tudomásul venni, hogy otthonunk adottságaihoz nem illik minden stílus.

  1. Legyünk kreatívak!

A kiegészítők azok, amelyek kiemelik otthonunkat a tucatlakások garmadájából. Családi fényképek, gyerekrajzok, egyedi kortárs printek, kézműves dísztárgyak, régi és új könyvek, lemezek… Ne féljünk ezeket kreatív módon kitenni, megmutatni. 

Az egyedi tárgyak mindenhol megtalálhatjuk a helyüket – a minimál stílusú, spártaian berendezett lakást is személyessé tehetjük velük, ha van egy kis arányérzékünk és stílusosan jelenítjük meg őket.

  1. Textíliák és textúrák

Az élettelen katalóguslakásokból gyakran hiányoznak a textúrák. Egy kezeletlen fenyő vagy nyír asztallap, egy régi, kopottas tölgy kredenc, egy bolyhos gyapjútakaró, egy terrakotta agyagváza vagy egy gyönyörű faparketta/hajópadló rajta egy kissé kopottas, keleti mintás szőnyeggel azonnal valóssá, élettelivé teszi a helyiséget.

  1. Hygge a maximumon

A dánok lakberendezési alapelve: legyen olyan otthonunk, ahol tényleg biztonságban érezzük magunkat; egy fészek, ahová bármikor bekuckózhatunk. Ahol mindig jól érezzük magunkat.

Hogyan? Alkossunk kényelmes szentélyt lakásunkból, különös tekintettel a nappalira, a hálószobára és a fürdőszobára, például puha plédekkel, takarókkal, illatos gyertyákkal, fényfüzérekkel, hangulatfényekkel.

A lényeg, hogy szépen lassan, megfontolva haladjunk, és ne vegyünk meg valamit csak azért, mert divatos, ha közben nem is illik a stílusunkhoz.

Az otthonneked.hu cikke nyomán, képek is onnan.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4315587648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása