Tágasabb konyha 5 lépésben: nem kell rögtön megbontani a falakat
2020. augusztus 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Tágasabb konyha 5 lépésben: nem kell rögtön megbontani a falakat

Egy kis konyha is lehet modern és kényelmes! A dizájnerek nagyon jól tudják, hogyan kell egy ilyen helyiséget berendezni. Mutatunk most 5 olyan tippet, amit lakberendezőktől lestünk el: ezekkel az ötletekkel jóval tágasabbnak érezzük majd a kicsi konyhánkat, ráadásul tökéletesen használható, praktikus teret varázsolunk belőle.

tagasabb-konyha-5-lepesben.jpg

Kicsi konyha ötletek lakberendezőktől

  1. Óriás burkolólapok

Sokan ódzkodnak a nagy méretű burkolatokat kicsi terekben használni. Attól tartanak, a nagy felületű csempék nem fognak érvényesülni a szűk helyiségben, összenyomják azt. Holott ennek épp az ellenkezője igaz, óriás lapokkal minimálisra redukáljuk a fugákat, így egybefüggőbbnek, vagyis nagyobbnak látszik majd a tér. Bátran választhatunk nagy méretű burkolólapot úgy a falra, mint a padlóra.

  1. Műgyanta padló

Ha már az egybefüggő felületek dicséreténél tartunk, a műgyanta padló illesztések nélküli, modern és funkcionális opció. Vizes helyiségekbe is kifejezetten ajánlott, bátran használhatjuk a konyhában. Könnyen takarítható, nem lehet felkarcolni a széklábbal, és még a legmakacsabb szennyeződések sem színezik el. Újszerű hatását hosszú éveken át megőrzi.

  1. Jól választott színek

Mielőtt a személyes ízlésünk alapján kiválasztanánk a színeket, fontoljuk meg a következőket. Ha nagyítani szeretnénk a teret, a legjobb választás a világos, homogén színek és a fehérre festett fal párosa. Ezek meglepően nagynak, tágasnak láttatják a helyiséget. A fahatású és hófehér kombinációja is nagyon megnyerő lehet – így a fehér ridegségét szépen ellensúlyozza a meleg hatású, kellemes, természetes faerezet látványa.

Bár a színpaletta visszafogott, azért még cseppet sem unalmas! Burkolólapok terén a 3D hatású, hófehér lapok matt, illetve fényes változata is nagyon népszerű. Azt mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a minta vezeti a szemet, tehát érdemes ennek irányát okosan megválasztani.

  1. Falra vele!

A kis konyha bebútorozásánál válasszunk függesztett megoldásokat, és amit csak lehet, szereljünk a falra. A látvány légiesebb lesz, és még takarítani is könnyebb! A lebegő szekrények, falon elhelyezett polcok, tálalók, berendezési elemek szinte megsokszorozzák a helyet a sarkokban, a talajon.

  1. A fény szerepe

Minél több fényt engedünk be egy helyiségbe, annál nagyobbnak fog tűnni. A fény mennyiségét szabályozhatjuk mesterségesen, lámpákkal, amelyekből többet is elhelyezünk, illetve tükrökkel és tükröződő felületekkel. Ha több fényt viszünk a helyiségbe, nagyobb tér illúzióját kelthetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr116105306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása