Kis lakás, nagy trükkök: az 5 legjobb tipp optikai tágításhoz
2020. október 01. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Kis lakás, nagy trükkök: az 5 legjobb tipp optikai tágításhoz

A kis lakás olykor nagy kihívás. Ezt tudják mindazok, akik néhány tíz négyzetméteren oldják meg a mindennapok kihívásait. De ki mondta, hogy a kis lakás nem lehet kényelmes és a lehetőségeihez mérten tágas? Van 5 szuper tippünk az Ön kis ékszerdobozának optikai tágításához is.

kis_laka_s_nagy_tru_kko_k_az_5_legjobb_tipp_optikai_ta_gi_ta_shoz.jpg

Kis lakás, komfortos térérzet: lehetséges?

A kis lakás már 1-2 feleslegesen előlhagyott tárgytól is zsúfoltnak tűnhet, nem beszélve a túl sötét és komor hangulatot árasztó falak nyomasztó érzéséről. 

Érdemes tehát néhány hasznos trükköt bevetni, mert igenis egy kis lakás is lehet kényelmesen tágas és mesésen vonzó!

 

  • Számolja fel a káoszt!

 

A kis lakás rendkívül könnyen zsúfoltak tűnhet, ha  ha nem a praktikum és az esztétikum, hanem a különböző tárgyak vagy esetleg növények halmozásába fordul át az enteriőr. 

Nem kérdés tehát, hogy ha a kis lakásban is kényelmesen és komfortosan szeretné érezni magát, tehát optikailag növelni szeretné a telet, akkor akár minimalista, akár otthonosabb, könnyedebb  stílusban, de folyamatosan rendet kell tartania.

 

  • Játék a falak színével

 

Egy kis lakásban a falak színe erőteljesen meghatározza a térérzetet. Nem érdemes a komorabb hangulatú színek (pl. fekete, barna vagy más sötét tónusok) felé fordulni, mert azok optikailag inkább összenyomják az amúgy sem túl nagy területet. 

Ellenben egy üde pasztell sárga, egy kellemesen világos, finom, természetes árnyalatú kék vagy zöld, illetve a falszínek  jolly jokerei: a bézs és a fehér kiváló választás lehet szinte minden kis lakásba.

 

  • Csaljunk vidámságot a szobába: az élénk kiegészítők varázsa

 

Habár a kis lakás falszíneit inkább a világosabb árnyalatok közül érdemes kiválasztani, elképesztően érdekes kontrasztot teremthet egy-egy élénkebb színű kiegészítővel.

Ilyen lehet pl.: néhány napsárga szék, egy piros asztal vagy élénkebb türkíz színű díszpárnák stb.

 

  • A csíkok nem csak a ruhán mutatnak jól 

 

A csíkok örök klasszikusok, mert kiválóan  alkalmasak arra, hogy szélesebbek vagy magasabbnak mutassák a szobát.

Attól függően, hogy vízszintesen vagy függőlegesen  alkalmazza őket, optikailag  szélesebbé vagy  magasabbá varázsolhatja bele akár a hálószobáját, nappaliját vagy dolgozószobáját is.

 

  • Tükröm, tükröm...

 

A kis lakások legjobb barátai a nagy tükrök. Minél kisebb egy adott helyiség és minél nagyobb  a benne található tükör, annál inkább ki tudja fejteni térnövelő hatását. Látszatra akár  meg is duplázhatja a rendelkezésre álló teret, amivel rögtön egy tágas helyiség benyomását kelti. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr7116193328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása