5 pénztárcabarát dekorációs ötlet, ami jól mutatna az Ön konyhájában is
2020. október 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 pénztárcabarát dekorációs ötlet, ami jól mutatna az Ön konyhájában is

Unja a konyháját, de most nem vágna bele egy felújításba? Semmi probléma, hiszen egyszerűen és olcsón is lehet a konyhában látványos megoldást elérni. Mutatunk 5 tippet, amelyek az Ön konyháját is új szintre emelhetik!

09_fonott_kosarak_a_konyhaban.jpg

1. Konyhafelújítás a legegyszerűbben

Ha különösebb macera nélkül szeretne egy teljesen új hangulatú konyhát, annak legegyszerűbb módja a konyhai hátfal cseréje. A különleges megoldások tárháza szinte végtelen: választhat mintás csempét, mozaikcsempét, játszhat a csempék felrakási módjával, a fuga színével vagy éppen a hidegburkolat formájával (hatszög, háromszög, pikkely stb.). Rögtön látványos és érdekes felület születik, ami garantáltan feldobja a konyhabútort és az egész konyhát!

2. Kerti konyha – panelben

Bármilyen konyha esetében elérhető, hogy természetes külsőt öltsön, ha tipikusan kültéri anyagokat  használunk a benti dizájn kialakításakor. Ilyen természetes anyagok a kőburkolat (például konyhai hátfalként) és a fa (padlóra, falra egyaránt kerülhet). Sőt, ma már rendelkezésre állnak olyan újgenerációs burkolatok, ilyen az LVT, amelyek valósághűen képesek utánozni a természetes anyagokat, ráadásul fektetésük és tisztán tartásuk roppant egyszerű. A természetes hatás fokozható cserepes fűszernövényekkel, ez tipikusan az az eset, amikor nem lehet túlzásba esni. Ilyen trükkökkel a konyha azt a hatást keltheti bennünk, mintha egy kültéri lugasban ülnénk.

3. Guruló ebédlőasztal

Egy konyha esetén mindig jól jön a plusz tér. Kis alapterületű konyha esetén kifejezetten jó ötlet a guruló ebédlőasztal: amikor az egész család étkezik, a konyha közepén áll, máskor azonban a fal mellé gurítható, és így sokkal több hely áll rendelkezésünkre a konyhában.

4. Egy fal átfestése

Egy új szín azonnal új hangulatot hoz a helyiségbe, már akkor is, ha csak az egyik falat festjük le. Ha élénk, energizáló vagy sötét árnyalatú színre esik a választásunk, akkor amúgy sem ajánlott egy falnál nagyobb felületben gondolkodni. Ezzel nem szűkíti a teret, nem teszi zsúfolttá, viszont máris jobban mutat a helyiség.

5. Csúnya a konyhapult? Csempézze le!

A konyhapultnak bírnia kell a strapát, és bizony nem mindegyik pult bizonyul időtállónak. Könnyen megjelennek a karcolások, repedések, amiket lehetetlen eltüntetni. A hidegburkolatok viszont köztudottan jól tisztíthatóak, nem karcolódnak, és okos választással olyan pultra tehet szert, amire még a forró edények is nyugodt szívvel ráhelyezhetők.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr2416216512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása