Ilyen lesz az otthona idén? 9+1 lakberendezési trend 2021-re
2021. március 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ilyen lesz az otthona idén? 9+1 lakberendezési trend 2021-re

A koronavírus-járvány miatt több időt töltünk az otthonunkban, nem csoda hát, hogy a lakberendezési szakemberek is reagáltak jelenségre. Íme, a lista, amely meghatározza, milyen is lesz a lakásunk, házunk idén.

Az elmúlt hónapokban sokunk gondolta újra élettereit, köztük a bútoraink funkcióit, otthonunk részeit. Fontossá vált, hogy a minket körülvevő környezet kényelmes és otthonos legyen, az igényeinkhez igazodjon. 

  1. Mindennapi luxus

Az előrejelzések szerint egyre nagyobb teret hódítanak majd maguknak a tartós szövetek, a kényelmes, finom anyagból készült bútorkárpitok és az időtálló, elegáns és többfunkciós bútorok.

  1. Kert a négy fal között

A természet iránti vágy még erőteljesebben hat ránk, ezáltal az otthonunkra is – várhatóan ezért is fog megnőni többek között a szobanövények iránti igény. Lehetnek az egész teret betöltő és meghatározó darabok, avagy akár csak az ablakpárkányt díszítő elemek.

  1. Konyhakertek

Az otthon töltött idő alatt egyfajta trenddé vált a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök nevelése akár a négy fal között, akár az erkélyen, balkonon. Mind mentálisan, mind pedig a szervezetünkre gyakorolt hatását tekintve is rendkívül egészséges ez a tevékenység, amely várhatóan idén csak népszerűbbé válik.

  1. Fonott és csomózott világítótestek

Természetességet, ugyanakkor eleganciát sugároznak az organikus anyagokból készült, fonással, csomózással vagy más kézműves technikával készült dizájnlámpák.

  1. Dekoratív okosfények

Otthonunk hangulatát a legegyszerűbben és leglátványosabban fényekkel tudjuk melegebbé, barátságosabbá tenni. A kényelmes és funkcionális lakótér fontos elemei tehát a megfelelő világítótestek, amelyek illeszkednek a mai kor igényeihez.

  1. Rózsaszín pír

Az előrejelzések szerint az alapszínek listájára is felkerülhet a rózsaszín: ahol eddig csak fehéret tudtunk elképzelni, ott mostantól a lágy rózsás tónusok is megjelenhetnek.

  1. Gyémántminta

A legnépszerűbb burkolatlerakási módok mellett az előrejelzések szerint egyre nagyobb teret fog hódítani a gyémántmintában lerakott burkolatok.

  1. Tartánminta

Otthonos és nosztalgikus hatást keltenek a kockás szövetek, amelyek a bútorok kárpitjától kezdve a szőnyegeken át az ágytakarókig bármilyen formában felbukkanhatnak, új karaktert adva a helyiségeknek.

  1. Természetes textúrák és színek

2021-ben minden a természetről fog szólni: a rattan és a mészkő mellett a teveszín, a szürkék és a kellemes barnák, zöldek, illetve ezek erőteljesebb árnyalatai jelennek meg a paletták között.

+1. A régi világ hatása

A nagyszülők örökségei, a régi, klasszikus vonalvezetésű bútorok, a család féltve őrzött festményei, képei mind olyan elemek, amelyek generációról generációra öröklődnek, örömmel töltenek el minket. Keverjük össze akár több korszak elemeit – így válik valóban kortalanná a hatás.

Ha kedvet kapott a trendek szerint felújítani otthonát, de kérdései vannak a kivitelezéssel kapcsolatban, forduljon bizalommal szakembereinkhez: https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs

Forrás: lakaskultura.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6116437706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása