Most már biztos: ezek 2021 legnagyobb konyhatrendjei
2021. május 10. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Most már biztos: ezek 2021 legnagyobb konyhatrendjei

A modern konyha nem csak a főzés és az étkezés, hanem a társasági élet és olykor a munka központja is, így a jó kialakítás megteremti az egyensúlyt a funkció és a stílus között. Erre inspirálnak az idei évet meghatározó irányzatok is, amelyekből az 5 legnépszerűbbet mutatjuk be most.

A nyertes zöld szín

devol-kitchens-1-836x1169.jpg

A fehér konyhák egyeduralma leáldozóban van, 2021-ben a színek felé fordul a figyelmünk – leginkább a zöld és árnyalatai felé, amelyek a bútoroktól kezdve a falakon át a burkolatig bárhol megjelenhetnek. Arany- vagy rézszínű csapteleppel, szekrényfogantyúkkal még mutatósabb.

Viszlát, nyitott polcrendszer!

A konyhai kialakítás a rejtett tárolás felé halad, maximalizálva a helyet a hagyományos szekrények belsejében – a zárt tárolással ráadásul a rend és a tisztaság fenntartása is könnyebben megy.

Nagyobb mosogatók

A megszokott méretű mosogatók ideje lejárt. A nagyobb tálcák nemcsak a mosogatást teszik könnyebbé, hanem más funkciókat is képesek kezelni, például a konyhai sütés-főzés során is megkönnyítik az előkészítés fázisát.

Kvarcit munkalapok

Rendkívül tartósak, karc- és kopásállóak, valamint nagyon változatosak a kvarcit konyhai munkalapok, az idei konyhák legnagyobb sztárjai.

Csúcskategóriás készülékek

lg-15-0815_lifestyle15171s2_in.jpg

A minőség mindenek felett. Miután a járványügyi korlátozások idején felértékelődött a konyhák szerepe, és egyre több időt töltünk itt sütéssel és főzéssel, már nem elegendők a rossz minőségű konyhai gépek. Hosszú távon érdemes többet költeni ezekre a készülékekre, hiszen sokszorosan megtérülhet az áruk.

Tárolás újragondolva

06-hao_beijing_k-156.jpg

A vírushelyzet az élelmiszer tárolási szokásainkat is felülírta. Semmi meglepő nincs abban, ha egy háztartásban két mélyhűtő is helyet kap, ha külön kamrahelyiséget tervezünk, esetleg a lakás olyan pontjain is konyhai alapanyagokat kezdünk el tárolni, ahol korábban az nem tettük (például a tálalószekrényekben).

Szeretné felújítani a konyháját, akár az idei trendek szerint? Kattintson ide, ha szakmai kérdése van >>

Forrás: lakaskultura.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr8716499306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása