A Louvre a fürdőjébe költözik – Szezonális nappali – a hét legjobb ötletei Önnek tálalva
2021. október 25. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A Louvre a fürdőjébe költözik – Szezonális nappali – a hét legjobb ötletei Önnek tálalva

Meghökkentő. Maradandó. Emlékezetes. Meseszép. Csak néhány szó, ami eszünkbe jut a hét legmerészebb, legizgalmasabb home dekor megoldásairól. 

Szezonális nappali?

Miért ne illeszkedhetne otthonunk kinézete az éppen aktuális évszakhoz? Télen öltöztessük fel a kanapét sok meleg párnával, hatalmas és vastag takarókkal. Így a tél esti filmnézés is sokkal hangulatosabb lesz. 

A tavasz beköszöntével pedig vegyük elő a könnyedebb, színesebb párnákat, vékony lepedőket. Ne csak a természettől várjuk a folyamatos megújulást, hanem a nappalinktól is.

Játsszon a színekkel!

Ha még bátortalan újítók vagyunk, akkor kezdjük a fürdővel, a WC-vel otthonunk „színezését”. Fessük le a falait színesre, vagy akár két színűre, elvégre is van négy falunk hozzá. Eleinte lehet, hogy kell egy kis idő, míg megszokjuk a színes falakat, de amint megszerettük őket, nem kérdés, hogy idővel akár az egész lakás is merészebb színben fog tündökölni.

Költöztesse a Louvre-t a fürdőjébe

Frissítse fel a fürdőszobát azzal, hogy a falakat fehérre vagy valamilyen nagyon világos színre festi, majd telepakolja őket kisebb méretű festményekkel. Nem eggyel, nem kettővel, még csak nem is hárommal, hanem rengeteggel. 

Egy fehérre mázolt fal önmagában rém unalmas tud lenni, de frissítő és tökéletes háttere is lehet egy vidám galériának.

Lámpákat ne a barkácsáruházakból

Mindig szomorúan konstatáljuk, mikor benyitunk egy amúgy csodaszép hálószobába, hogy a lámpa pont ugyanolyan, mint bárhol máshol. Pont ugyanúgy az éjjeli szekrényen pihen, mint bárhol máshol. Pedig egy izgalmas lámpa fantasztikus dolgokat képes tenni egy hálóval. Például megváltoztatja annak karakterét. 

Egy sárgaréz függőlámpa kifinomultabbnak tűnik, mint egy asztali lámpa, és kontrasztot alkot a hálószoba hagyományosabb elemeivel.

Színes padló?

Bizony, ma már a padló is lehet színes anélkül, hogy bárki megrökönyödne rajta. Egy kék padló például elképesztő mód fel tud dobni egy amúgy unalmasnak tűnő fürdőszobát is. Egy ilyen apró kis módosítás, és máris lesz egy egyedi, különleges fürdőnk. Azért ez nem hangzik rosszul.

Rendezetlen rend

Ha azt halljuk, hogy rend, mindannyian párhuzamos vonalakra, egymásra merőleges bútorokra asszociálunk. Pedig egy kis káosz remekül meg tudja változtatni egy nappali hangulatát. A székeinknek és kanapénknak ma már nem feltétlen kell egy vonalban állniuk. 

Székek helyett párnák

Ha nincs elég hely a nappaliban, akkor azt a keveset, ami adatott, ne székekkel tömjük tele, amikben úgyis folyton csak megbotlunk. Helyezzünk a sarokba egy asztalt, és ha nincs elég karosszékünk a klasszikus nappali elrendezéshez, egyszerűen dobjunk le padlópárnákat a dohányzóasztal mellé.

(Forrás

Ha berendezésekkel nem is tudunk szolgálni, de az egész ház felújításához szükséges segédanyagokkal nagyon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr4616690268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása