Belenéztünk a kristálygömbbe! Milyen parketta trendek jönnek 2019-ben?
2019. január 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Belenéztünk a kristálygömbbe! Milyen parketta trendek jönnek 2019-ben?

Egyik legrégebbi módja a jövő kifürkészésének a jóslás, de a parketta trendek megállapításához inkább a nemzetközi trendszakértők tippjeire érdemes figyelni. Íme, miről fog szólni a jövő!

architecture-2804083_1280.jpg

Természetesen „tarkítottˮ parketta, amivel biztosra mehet

Kis fekete ruha, kosztümkabát és a fekete magassarkú – vagy férfiaknál az elegáns öltöny és a szürke nyakkendő: a klasszikus megjelenés cseppet se unalmas. Ráadásul most, hogy a laminált parketta, a vinil és a csempe is beszállt a versenybe, megnőtt a tét, és újra kellett gondolni a letisztult megoldásnak számító faburkolatot, hogy továbbra is érdekes maradjon.

Az új anyagtípusok megnövekedett népszerűsége mellett, ami a színeket illeti, a legérdekesebb fejlemény a kontrasztok megjelenése. Mintegy fél évtizeddel ezelőtt a választékos szürke volt az, amiről újonnan körvonalazódó irányként beszélni lehetett. Ez a feltűnésmentességében „feltűnőˮ (figyelemfelkeltő) diszkréció azonban nem kötelező többé, ha nincs kedve rá.

A padlótechnikák fejlődésével ugyanis – látszólag paradox módon – lehetővé vált a magasabb fokú természetesség, az eredeti állapotú fa által keltett, keresetlen benyomás megközelítése. Márpedig erre az jellemző, hogy sohasem egészen egységesen önazonos és egyforma – hiszen a természetben sincs két egyforma fadarab.

Ezen az alapon van kialakulóban az az új divat, amely a széles skálán mozgó (natúr) színvariációkra alapoz. Az új megközelítés simán megengedi az egymás mellé rendelt, sötétebb és a világosabb árnyalatok merészebb játékát, váltakozását is.

És ha már a természetesség igézeténél tartunk: habár továbbra is a sima parketta számít klasszikusnak, arra számíthatunk, hogy a lassan, de biztosan egyre jobban elterjednek a „karcosabbˮ, vagyis a dörzsöltnek, gyalultnak ható textúrák, amelyek a durvaˮ megmunkáltság nyomaival egyenesen kérkednek ahelyett, hogy megpróbálnák rejtegetni.

Hiába mondják persze bármiről is azt, hogy már divat, vagy az lesz, mert ettől még se nem kell tetszedjen, se nem muszáj követni. Ha képzeletét beindította a fenti előrejelzés, és akkor is, ha valami egészen másra vágyik, kérjen szakértőnktől személyes parketta tippeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6314565950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sakkosfx 2023.08.21. 09:48:49

Ma már az olcsóság dominál és nem az, hogy mi tetszik! Csak kevesek engedhetik meg a nekik tetsző parketta tipust!
süti beállítások módosítása