Stílusos kiegészítők, amik nem hiányozhatnak a konyhádból
2023. október 30. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Stílusos kiegészítők, amik nem hiányozhatnak a konyhádból

Sokan rajonganak a különleges konyhai kiegészítőkért, mert ezektől lesz öröm a konyhában tartózkodni, és ezektől lesz a főzés minden perce élmény.

Próbáld ki, mi történik, ha ezeket az apróságokat az otthonodba csempészed.

Kell valami régi

Egy új konyha szép és jó, de valami hiányzik belőle: a régi, örökölt konyhai kiegészítők mindig feldobják a látványt és a hangulatot. Van abban valami megható, ha ugyanazzal a fakanállal kevergeted a vasárnapi levest, amivel tette ezt a nagymamád, édesanyád is. Ugyanez igaz a régi vágódeszkákra is, amelyek még dekorációként is jól mutatnak a munkapulton, vagy akár felakasztva a tűzhely fölött. 

Ha nincs ilyen örökséged, sebaj, másodkézből is beszerezheted őket! A piacon, bolhapiacon, neten vásárolt használt konyhai eszközöket érdemes alaposan fertőtleníti, akár többször is, mielőtt használatba veszed őket.

konyha1-mapei.jpg

Látványos rendszerezés

Egyre népszerűbb a különböző befőttesüvegekben és edényekbe tárolt alapanyag a konyhai trendek között. Nem kell, hogy egy szép konyhai kiegészítő vagyonokba kerüljön, elég beszerezned néhány szép üvegedényt, befőttesüveget, a lényeg, hogy stílusukban passzoljanak egymáshoz. 

A lisztet, cukrot, zabpelyhet, fűszereket öntsd egy jól zárható üvegedénybe, így mindig láthatod, hogy miből mennyi van. Elkerülöd a halmozást, de még a látvány is szebb így, hiszen az egységes stílusú üvegek jobban mutatnak, mintha a mindenféle színű és formájú csomagolásba rejtett alapanyagok sorakoznának egymás mellett. 

Akár a száraztésztákat is tárolhatod magas üvegben, amelyet nyitott polcon vagy a konyhapulton is hagyhatsz.

konyha2-mapei.jpg

Egyedi konyhai kiegészítők

Nagy divat manapság lecserélni a tömeggyártott edényeket, bögréket egy keramikus által tervezett és készített tárgyakra. Ezzel a megoldással egyszerre támogatsz egy hazai iparművészt, elősegíted a fenntarthatóságot és a kultúrát. Egyre több keramikus nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt, így egy workshop alkalmával akár a saját tervezésű bögrédet vagy müzlistáladat is elkészítheted. Hidd el, hogy sokkal finomabb lesz a reggeli ezekből az egyedi edényekből.

konyha3-mapei.jpg

Ha kedvet kaptál egy nagyobb felújításhoz, és elsőre végleges megoldásokat keresel, fordulj szaktanácsadóinkhoz a honlapunkon. 

Szaktanácsot kérek

 (Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr6218209313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása