8+1 filléres lakberendezői tanács, amitől megváltozik az otthona
2021. október 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

8+1 filléres lakberendezői tanács, amitől megváltozik az otthona

A lakberendezők szerint egy igazán stílusos, letisztult otthon kialakításához valójában nincs szükség sok pénzre. Sőt, egy kis kreativitással akár költségek nélkül is magazinba illővé alakíthatja az otthonát! Mutatunk is 9 ilyen filléres ötletet. 

  • A kevesebb néha több

Az otthonos hatás érdekében hajlamosak vagyunk minél több különféle anyagot és textúrát felhalmozni a szobákban, pedig ebben az esetben is érvényesül a kevesebb néha több elv. Ha például az ablakon reluxa és függöny is van, akkor az egyiktől ideje lesz megszabadulni. Ha nem rejtegeti feleslegesen az ablakot, és elég fény jut a helyiségekbe, a tér is rögtön nagyobbnak fog tűnni.

  • Szabaduljon meg a felesleges tárgyaktól

Ahhoz, hogy az otthonunk a béke szigetévé váljon, érdemes kiselejtezni belőle az oda nem való tárgyakat. És itt most nem csak az apróságokra kell gondolni: nyugodtan szabaduljunk meg akár olyan nagyobb bútoroktól is, amik valójában csak a port fogják, de semmi hasznuk nincs. 

  • Keressen mindennek helyet

Mikor szortírozta ki utoljára úgy igazán a ruhásszekrényét? És az ágy alá bezsúfolt tárolókban mikor rakott rendet? Ahhoz, hogy például a hálószoba valóban letisztult legyen, a tárolókban, az ágy alatt, sőt még az ajtó mögött a sarokban is rendnek kell lennie. A rendrakás ráadásul abban is segít, hogy megszabaduljon a felesleges holmiktól.

  • Díszítsen virággal

Bármilyen otthont gyorsan és egyszerűen fel lehet dobni egy váza illatos virággal. De az is nagyon hangulatos lehet, ha szerez néhány mutatós ágacskát, és azokat teszi egy szép, áttetsző vázába. 

  • Gondolja újra a szekrények, polcok dekorációját

Nem is gondolná, mekkorát tud dobni a szobán, ha lecseréli a polcokon porosodó, alig használt gyertyákat, vázákat és egyéb szokványos dekorkellékeket, és a helyükre olyan tárgyakat tesz, amik valóban fontosak. 

  • Rendezze át a bútorokat

Egészen más lesz a hangulata a szobáknak már attól is, ha néhány bútor helyét megváltoztatja. A praktikusságról azonban az átrendezés közben sem érdemes megfeledkezni. Hiába nézne ki jól, nem feltétlenül jó ötlet például az éjjeliszekrényt az ágytól távol, a szoba másik végébe pakolni…

  • Rejtse el az összevissza lógó kábeleket

Az összevissza lógó kábelek sokat tudnak rontani a szobák összképén. Ragasztószalaggal könnyen a bútorok mögé rejtheti, vagy ha megoldható, a szőnyeggel is elfedheti ezeket.

  • Rendezze át a lámpákat

Minél több fényt kap egy helyiség, annál tágabbnak tűnik. Úgy rendezze el tehát a bútorokat, hogy azok minél kevésbé árnyékolják az ablakból beáradó természetes fényt, és gondolja újra a szobákban található lámpákat is. Ha van a lakásban olyan állólámpa vagy asztali lámpa, amit eddig nem igazán használt, akkor közöltesse át oda, ahol nagyobb szüksége lehet rá.

+1. Szabaduljon meg a túl sok párnától

Az ágyon, kanapén felhalmozott párnák valójában csak szűkítik a teret, és zsúfolt hatást keltenek. A szakértők szerint az elegáns és kifinomult hatáshoz bőven elég, ha az ágyon 2, maximum 4 díszpárna kap helyet.

Ha szeretne egy nagyobb lakásfelújítást az otthonában, de ehhez tanácsra lenne szüksége, kérdezze szaktanácsadóinkat honlapunkon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3416690254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása