7 fontos szabály felújítás előtt…
2016. április 26. írta: Minden, ami lakásfelújítás

7 fontos szabály felújítás előtt…

és miért szegjük meg őket?

A szabályok azért vannak, hogy betartsuk azokat… meg egy picit azért is, hogy néha megszegjük őket. Mi a következő 7, építkezés, felújítás előtti szabályt ajánljuk megszegésre:

41.jpg

(a kép forrása: www.saccoccias.com)

1. Készítsen költségvetést, de…

Csak azért ne vásároljon olcsó, de rosszabb minőségű anyagokat, segédanyagokat, mert azt látja, hogy kifut a keretből. Ez ugyanis valójában nem megtakarítás lesz, hanem pazarlás, amely ugyan nem most, hanem csak pár hónap múlva fog újabb költségeket jelenteni.

2. Készítsen fontossági sorrendet, de…

Arra vigyázzon, hogy ezt a sorrendet ne csak az határozza meg, hogy mely helyiségeket akarjuk elsőként használni.

3. Dolgozzon szakemberrel, de…

Jóval! A jó szakember drágább lesz valamivel, hiszen jobb anyagokkal dolgozik, ráadásul keresettebb. Ez ugyan a jelenben megemelheti valamivel a költségeket, viszont később nem lesz szükség „ismét munkákra”.

4. Önnek nem kell mindenhez értenie, de…

Nézzen utána a dolgoknak. Nem kell Önnek csinálnia a vízvezetékezést, a villanyszerelést, az ablakok berakását, a burkolást, azonban nem árt, ha tudjuk, mikor dolgozik jól egy szakember, és mikor nem. Ezért érdemes szakmai cikkeket, blogokat olvasni, amelyből bárki elsajátíthat egyfajta alaptudást. Ezt a tudást pedig bátran használjuk fel a szakember munkájának ellenőrzése során.

5. Nézzen körül a termékek között, de…

Olyan gyártótól vásároljon, akinek utána lehet nézni. Van referenciája. Van múltja. Van látható vevővélemény az oldalán. Ír szakmai cikkeket. Azaz nem csak gyártó, hanem szakértő is.

6. Mérjen, számoljon, de…

Mindig figyeljen arra, hogy adott termékből (például csempéből) lesz-e később is raktáron. Egy rossz számolás, pár törött darab ugyanis a kicentizett métereket, darabszámot boríthatja. Ezért mindig legyen tartalék burkolat, festék kéznél, és ha teheti olyan terméket válasszon, amelyből később is lesz az üzletekben.

7. Tegyen bele sok munkát, de…

A munka után ünnepeljen. Ha teheti, akkor munka végeztével menjen el pihenni a családjával. Akár otthon, akár egy kellemes hétvégére. Ettől lesz végül egy építkezésből, felújításból szép emlék. Próbálja csak ki, megéri :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr558661490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása