Lakberendezési tippek télire
2016. december 13. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Lakberendezési tippek télire

A tél második fele mindig nehezebben telik, főleg a decemberi ünnepek után, de van pár egyszerű trükk és ötlet, amivel feldobhatjuk a szürke, borongós hétköznapokat.

Az alapvető irány, hogy melegséget és csillogást vigyünk az otthonunkba, ahol a hideg idő miatt úgyis több időt töltünk. Íme, 4 ötlet, hogyan tölthetjük el kellemesen a januárt és a februárt a lakberendező szakemberek szerint!

1. Melegséget árasztó fények

Helyezzünk el gyertyákat a nappaliba, és gondoskodjunk a hangulatvilágításról is. Népszerűek az illatosított gyertyák, amivel egy-egy téli, ünnepi hangulatot is visszaidézhetünk a hétköznapokon. Vigyázzunk, hogy a gyertyákat ne hagyjuk ellenőrizetlenül! A karácsonyi izzósort a fa lebontása után sem kell azonnal eltenni, akasszuk ki a nappaliba érdekes alakzatban, vagy csak futtassuk egy-egy bútor mentén körbe, esténként meghitt hangulatot fog árasztani.

candles.jpeg

Kép forrása: https://www.decorilla.com/online-decorating/wp-content/uploads/2015/11/candles.jpeg 

2. Puha anyagok

Vegyük körül magunkat olyan anyagokkal, amely a puhaságot, a melegséget árasztják magukból. A kötött anyagok nemcsak takarók lehetnek, sok esetben puffokat, párnákat is beburkolnak. Vegyük körül magunkat fehér, ezüstös, szürke színekkel, hogy még több világos felületet lássunk.

blog-textures.jpg

Kép forrása: http://www.cousinsfurniture.co.uk/blog/wp-content/uploads/2016/10/blog-textures.jpg

3. A rattan visszatér

Ismét népszerűek a rattanbútorok: télen a kecses, világos székek észrevétlenül csempészik be a szobákba a természetet is. Persze nem kell lecserélni a berendezésünket, de egy-két kiegészítő, például kisebb tárolók, ládák, kaspók könnyen beszerezhetők.

dia_21.jpg

Kép forrása: http://aurorafurniture.net/attachments/Slider/ac445bef-c5df-59fa-2616-f3450494a840/Dia%2021.jpg

4. Fémes csillogás

Az ezüstös, aranyozott felületek csodálatosan szórják a fényt, ezért különösen a téli időszakban érdemes beszerezni pár ilyen kiegészítőt. Egy ezüstkeretes tükör például megnöveli a térhatást és gyönyörűen visszaragyogja a gyertyák fényét, így megsokszorozhatjuk a világosságot egy téli estén is.

winter-design-trends-metallic-surfaces.jpg

Kép forrása: https://www.decorilla.com/online-decorating/wp-content/uploads/2015/11/winter-design-trends-metallic-surfaces.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr112034757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása