Egy burkolás legnagyobb buktatói
2015. december 23. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Egy burkolás legnagyobb buktatói

Burkolás előtt áll, és szeretné elkerülni a mások által már elkövetett hibákat?

Tökéletes megoldásra vágyik? A fel nem tett kérdéseire is választ kaphat!

Mitől lesz egy fürdőszoba felújítás olyan amilyet szeretne?
Mitől fog jól működni, mitől lesz rendben, mitől lesz minden olyan, amilyet Ön szeretne?
Mert nem mindegy, hogy milyen lesz, ugye?!

Ezért irtó fontos az előkészület, vagyis, hogy ne alkalmazzunk kényszer vagy félmegoldásokat!

Nézze csak a képeket :-)

kep1.jpg

 


Ilyet szeretne? Mert ez ugye olyan, amilyen...

 

 

kep2.jpg

 

 

 

Vagy pedig ilyet, mert ugye Ön is ilyet szeretne látni?!

 

 

 

 


Hogyan lesz ilyen?
 
Az első tanácsunk a következő:
Kezdje inkább később a munkát, minthogy kényszermegoldásokat kelljen alkalmaznia

Általában sajnos az a szokás, hogy mindennek nekiesünk és aztán majd lesz valahogy, majd megoldjuk, de ahhoz, hogy egy lakásfelújítás flottul menjen, nem baj, ha több időt szánunk magára az előkészületekre is.
Nem győzzük elégszer hangsúlyozni és mindenhol elmondani: szánjunk elegendő időt az előkészületekre!

Nézzük akkor, hogy mik is ezek az előkészületek

  1. Szánjunk elegendő időt az információgyűjtésre!
    A legfontosabb, hogy mindig tudjuk, hogy mit akarunk, és ne kerüljünk olyan helyzetekbe, hogy kényszermegoldás mellett kelljen döntenünk, hogy aztán utólag kelljen „barkácsmegoldásokkal” így-úgy megoldani.

    Honnan szerezhetünk információkat?
    • Nyilván a gyártóktól, ha van szaktanácsadói vonalon, weboldalakon, vagy esetleg ha van a gyártónak saját újsága, magazinja, abban is nagyon sok hasznos információt találhatunk.
    • Kivitelezőktől is kaphatunk számos hasznos információt és segítséget, tanácsot, trükköt és ötletet kaphatunk tőlük, ha kihívjuk őket a helyszínre, és ajánlatot kérünk tőlük.
    • Kereskedőktől, ahol érdemes megnézni a termékeket élőben, főleg szaniterek, és csempe, járólapok esetén. Egész más egy interneten lévő kép, és egész más megnézni, megtapogatni élőben az adott terméket.
    • És minden ismerősünktől, aki korábban már átesett hasonló lakásfelújításon.
  2. Szánjunk időt a tervezésre!
    Példának okáért, egy fürdőszoba esetén - de legyen szó bármelyik helyiségről otthonunkba -, fontos, hogy mit hova szeretnénk tenni. Hol lesz a kád, a mosdó, lesz és ha igen, akkor hol a fürdőszobaszekrény…stb. Ezek azért fontosak, mert a vízvezeték szerelőnek, gázszerelőnek vagy villanyszerelőnek sem mindegy, hogy mi hova fog kerülni, a burkolónak pedig már eleve ezzel kell számolnia, hiszen mielőtt a burkolási munkának nekifognánk, ezeket a dolgokat már fixen kell tudnunk. Vagy utólag kell rajta változtatni, ami mindig problémás.

  3. Szánjunk időt a pénzügyi tervezésre!
    Ismét a költségtervezés, mert ez egy nagyon-nagyon fontos kérdéskör! Ha már összeállt az elképzelés, tudjuk mit hova akarunk, megvannak az ajánlataink mindenféle munkára, termékre, akkor tervezzük meg a költségeket is, és érdemes addig nyújtózkodnunk, ameddig a takarónk ér.

  4. Tervezzük meg a munkák logisztikáját, időrendjét!
    Melyik anyagot, terméket mikor tudjuk megkapni, van-e készleten, és ha megkaptuk, akkor tudjuk-e tárolni, addig, amíg szükség nem lesz rá. És már a legelején érdemes letisztázni, hogy melyik szakember mikor tud jönni és mi szükséges az ő munkájához: víz, áram, akár lakáskulcs a bejutáshoz, már ha bízunk benne annyira…

  5. Ha már szakember, akkor tisztázzuk le azt is, hogy Ő milyen anyagot hoz, mit szerez be ő és mit kell nekünk megvásárolni, illetve tudjuk meg részletesen, pontosan azt is, hogy a szerződött ár mit tartalmaz.
    Mit tartalmaz, milyen munkafázist az ő ajánlata. Tudjuk-e hogy ő maga után ki fog-e takarítani, el fog-e pakolni?

Ezeket érdemes már a legelején letisztázni, mert akkor a szakember tudja, hogy mi az, amit mi megrendelők elvárunk, és nem merül fel annak a lehetősége sem, hogy ez menet közben vita téma legyen. Sok bosszúságot megelőzhetünk azzal is, ha tudjuk már az elején, hogy melyik szakmát melyik követi, így nem fognak egymásra mutogatni, és nem merül fel az a probléma, hogy nekünk kell a két szakma közötti takarításokat megoldanunk. Persze lehet, hogy a szakember úgy vállalja el a munkát, hogy ez nincs benne a vállalási árban, amivel nincs baj, de tudjunk róla, és ne menet közben szembesüljünk ezzel.

Talán már Ön is látja, hogy miért ennyire fontos a lakásfelújítás során az előkészület. Hiszen Otthont épít... gyűjt rá, megveszi az építőanyagokat, mestereket keres, terveztet, tervez, szervez, és végül felépül. Élete egyik legnagyobb vállalkozása. Amire annyit készült, amiről annyit álmodozott.

Hát ezért olyan fontos mindez, hogy mindebből ne „csak” egy ház legyen, hanem valódi, csodaszép otthon!

Ha segítségre van szüksége, akkor keresse szaktanácsadónkat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr488094820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása