Nedvesedő falak szigetelése bontás  nélkül, egy különleges vakolattal
2016. március 22. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Nedvesedő falak szigetelése bontás nélkül, egy különleges vakolattal

Ön mire gondol, mikor meglátja, hogy a falról pereg le a festék? Arra, hogy rossz minőségű a festék? Nem véletlen, hisz legtöbbünknek ez az első gondolata. Pedig sokszor egészen más áll a háttérben. Méghozzá egy jóval súlyosabb probléma. A jelenséget úgy hívjuk, hogy nedvesedő falak, amelyet sokan még ma is a fal bontásával próbálnak orvosolni, miközben van már más megoldás is a problémára.

16.jpg

Ez nem a berlini fal, nem kell feltétlenül kalapáccsal nekiesni (A kép forrása: www.todayshomeowner.com) 

A rossz szerkezetű fal sokszor benedvesedik

Ennek két oka is lehet: 

  1. A falszerkezet alulról szigeteletlen, így a nedvesség szabadon szivárog fel a talajból
  2. A meglévő szigetelés tönkrement

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a probléma bontás nélkül is orvosolható. Feladatunk nem más, mint hogy a nedvesség okozta párát megszüntessük a falszerkezetben. Az ugyanis fő okozója a málló burkolatnak, a pergő vakolatnak.

A bontás nélküli szigeteléshez mindössze egy magas minőségű szárító hatású vakolatrendszerre lesz szükségünk.

Így vágja el a nedvesség útját egy szárító hatású vakolatrendszer

A szárító hatású vakolatrendszerek titka a makroporózus anyagszerkezetben keresendő. Ebből az anyagszerkezetből ugyanis a pára, a nedvesség szabadon eltávozik, a felszivárgó nedvesség hatására az oda már bekerült sók nem okoznak további kivirágzást, károsodást.

Hogyan lesz igazán hatékony a szárító hatású vakolatrendszer?

Fontos a megfelelő alapozás. Ha ez megvan, akkor mindig nagy páraáteresztő képességű festéssel vagy felületképző bevonattal vonjuk be a vakolatot.

Íme, a legmagasabb minőségű szárító hatású vakolatrendszerek

1. A régi, akár történelmi jelentőségű építmények, épületek falszerkezeteihez a cement helyett puccolán hatású és speciális kötőanyagú MapeAntique vakolatrendszert használjunk.

2. Modern épületekhez pedig a Poromap vakolatrendszereket.

Hogyan használjuk a szárító hatású vakolatrendszereket?

1. A meglévő vakolatot távolítsuk el.

2. A MapeAntique Rinzaffo, illetve a kézi felhordású Poromap Rinzaffo, valamint a gépi felhordású Poromap Rinzaffo Macchina tapadásfokozóval vonjuk be a falat.

3. Ezután a falat mossuk le vízzel.

4. Majd a megtisztított tapadásfokozóra világos színű MapeAntique MC-t, cserépszínű MapeAntique CC-t vagy a helyszínen bekevert világos MapeAntique LC, illetve Poromap Intonaco, Poromap Intonaco Macchina vakolatot hordjunk fel.

5. A Poromap Finitura, illetve a világos MapeAntique FC, cserépszínű MapeAntique FC/R a vakolatrendszerek simítóanyagai.

6. Ezután jöhet a festés. Kül- és beltéren egyaránt használhatjuk a Silexcolor, a vízlepergető Silancolor, a vízlepergető, mohásodás- és penészedésgátló Silancolor Plus valamint a vízzáró, elasztikus Elastocolor termékcsaládok nagy páraáteresztő képességű diszperziós festékeit és bevonatait.

Egy háznak emberekre van szüksége. Még akkor is, ha mi emberek a használat során rengeteg kárt okozunk: koptatjuk a padlót, eltörjük a kilincseket, megkarcoljuk a falakat. De ez mind semmi ahhoz képest, ha egy házat magára hagyunk. Mert akkor, mintha kitépték volna a szívét, megereszkedik, omladozik, a föld felé kezd dőlni. Ne hagyja, hogy ez az Ön házával, lakásával is megtörténjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr698511938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása