A nagy vízszigetelés választó
2016. március 29. írta: Minden, ami lakásfelújítás

A nagy vízszigetelés választó

A hidegburkolat is vízszigetelés, mondják a laikusok. Így aztán sokszor meglepetten vakargatják a fejüket, mikor a csempe kezd leválni a falról, a teraszburkolat elmozdul a helyéről, és még a penész is megjelenik. Hidegburkolat mellé jöjjön pár feket

Oké! Tehát a hidegburkolat nem jó vízszigetelő. De akkor milyen vízszigetelőt válasszak?

20.jpg

(fotó forrása: geoffanderson.com)

  1. Először is nincs olyan vízszigetelő anyag, ami mindenhová jó. Ami jó a teraszra, ahová beesik az eső, ami jó a medencéhez is, ami folyton vízben áll, ami jó a csempére, és a falra is. Ezért elsőként nézzük meg, hová készül a szigetelés.
  2. Azt is vegyük figyelembe, hogy vannak szigetelések, amelyeknek a téli fagyokat is bírniuk kell. Ezért kültéri szigetelésnek mindenképp fagyálló vízszigetelést válasszunk.
  3. Medencéknél fontos lehet, hogy olyan vízszigetelőt válasszunk, amely ellenáll a vegyi anyagoknak is.
  4. Mindig nézzük meg, hogy a szigetelés felvitele után hány nappal kezdődhet meg a burkolás. Ha ugyanis elsietjük a burkolatok felvitelét, akkor a szigetelő anyagunk már nem is lesz igazi szigetelő.
  5. Kültéri szigetelés esetén keressünk olyan időszakot, mikor 2-3 napig nem esik az eső. Ha mégis esőfelhők gyülekeznének, akkor a szigetelést takarjuk le.
  6. Ha módunkban áll, akkor felhasználásra készterméket válasszunk, méghozzá egy egészen egyszerű okból kifolyólag: nem ronthatjuk el a keverést. Ha mégis különféle anyagokból gyúrnánk egyet, akkor azt bízzuk szakemberre.
  7. Ha nagy felületet készülünk szigetelni, akkor jobban járhatunk, ha a szigetelés felvitelére gépi megoldást választunk. Kisebb felületeken azonban maradhatunk a jól bevált kézi megoldásnál.
  8. Teraszburkolatok alá vastagabb rétegű vízszigetelést érdemes választani, így rugalmasabb lesz a felület, amelynek hatására elkerülhetjük a kisebb-nagyobb repedéseket.

Mennyi szempont, de hova milyen vízszigetelő anyagot válasszak?

FÜRDŐSZOBÁBA, KONYHÁBA, MOSÓKONYHÁBA

Ide a legjobb választás a MAPEGUM WPS. Késztermék, tehát nem kell keverni.

FŐLEG KÜLTÉREN

A MAPELASTIC főleg kültéren hasznos, hiszen állandó vízterhelésnek is kiválóan ellenáll.

TERASZRA, ERKÉLYRE, FÜRDŐSZOBÁBA, KONYHÁBA

A MAPELASTIC AQUADEFENSE ezekre a helyekre tökéletes választás, hiszen nagyon gyorsan szárad, így nem kell száraz napokért imádkoznunk.

IPARI LÉTESÍTMÉNYEKBEN

A MAPEGUM EPX egy bivalyerős szigetelő, így ipari létesítményben, üzemi vagy ipari konyhában, sörfőzdében, vágóhídon, tejfeldolgozóban vagy más olyan létesítményben van szükség vízszigetelésre, ahol várhatóan vegyi terhelés éri majd a burkolatot.

szaktanacs_gomb_ok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr708534554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása