Teraszburkolás vízszigetelés nélkül? Méregdrága „mulatság”.
2016. április 25. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Teraszburkolás vízszigetelés nélkül? Méregdrága „mulatság”.

Pár utcával az otthonunktól van egy ház. Annak a háznak van egy terasza. A terasznak van egy gazdája, aki minden esős napon átkozza magát: „Mi a fenéért nem rakattam vízszigetelést a terasz alá?”

Az a terasz 2 éve épült, de ma már úgy néz ki, mint valami második világháborús hadszíntér: dombok és árkok, repedezések és törmelékek amerre a szem ellát.

 

62.jpg

(a kép forrása: hariomtradeint.co.uk/)

Jelentős megtakarítás a megfelelő vízszigeteléssel?

A felújítások kulcsmondata legtöbb esetben a „Hogyan jöhetnénk ki olcsóbban?”. Rengeteg lehetőségünk van megtakarítani egy építkezés, felújítás során. Számtalan cikket publikáltunk mi is a témában. Azonban a szigeteléssel soha, de soha ne spóroljunk. Ezernyi „ismét munkától” és még több fejfájástól, bosszankodástól szabadulunk meg, ha figyelünk a szigetelésre.

Egy 10 négyzetméteres terasz újraburkolásának a költsége a vízszigetelés hiánya miatt a 100 ezres nagyságrendet is elérheti. Miközben egy minőségű vízszigetelés ennek a töredékéből kijön.

Azért még a víz az úr

A víz ugyanis bárhová képes befészkelni magát. A burkolat, a fuga önmagában nem elég, hogy megállítsa. És akkor még nem beszéltünk a talajból felszivárgó vízről, a lecsapódó páráról. A víz pedig mintha keresné a lehetőséget, hogy eljusson a burkolat alatti ragasztórétegekhez. Ott aztán télen megfagy, és el is jutottunk a lapok töréséhez, felválásához. 

A Mapei mindezek megelőzésére a MAPELASTIC flexibilis cementkötésű, kétkomponensű, kenhető vízszigetelést fejlesztette ki. Azonban az igazán magas minőségű eredményhez szükség lesz a következőkre is:

  • Mapeband – hajlaterősítő szalag
  • Keraflex S1– ragasztó
  • Ultracolor Plus – fugázó
  • Mapesil AC – szilikon

Ez a „csapat” az új és a felújítandó teraszoknál, erkélyeknél és loggiáknál tökéletes vízszigetelést, nagy rugalmasságot és hosszú élettartamot garantál.  Érdemes tehát vízszigetelésnél is rendszerben gondolkodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr168661456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása