Hogyan védheti meg az időjárásnak kitett kültéri felületeket a beázástól?
2016. május 20. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Hogyan védheti meg az időjárásnak kitett kültéri felületeket a beázástól?

Senki nem örül, ha a tető vagy a terasz beázik, de sajnos sokszor előfordul. Szerencsére van egy olyan megoldás, amely hosszú távon is tartós és biztos eredményt nyújt, hogy egy nagy vihar után se kelljen a vésztartalékhoz nyúlni.

A lapostetők, teraszok, boltívek vagy bádogozott felületek vízszigetelésére egyre több szakember ajánlja és használja az AQUAFLEX ROOF-ot, mert az építőiparban ritka, hogy sok különböző felületre (lapostetőn, meglévő hidegburkolatnál, teraszon, bitumenes szigetelőlemezen, fém, horganyzott acél, réz, illetve beton felületen) ugyanazt az anyagot lehetne felhordani. Ráadásul az AQUAFLEX ROOF felhasználásra kész állapotban kerül kiszállításra, vagyis meggyorsítható a vízszigetelés folyamata. A termék vörös, szürke, fehér, illetve bázis színben kapható, hogy minél szélesebb vásárlói igénynek megfeleljen.

 70.jpg

(a kép forrása: http://flexsealanalysis.com/wp-content/uploads/2013/05/Nathan_Schroder_leaky_roof_0.jpg)

Csak pár dologra kell figyelni az AQUAFLEX ROOF használata előtt:

  • Fontos, hogy a szigetelés alatt a kiegyenlítés tökéletes
  • Nem szabad repedéseket hagyni a felületen.
  • Érdemes nagynyomással letakarítani a felületet, hogy ne maradjanak rajta zsír és hasonló tapadást gátló, nem odaillő foltok.
  • Olyan anyagra, amely folyamatosan bitument vérezhet ki, mint például az aszfalt, nem használható!

 Az AQUAFLEX ROOF bedolgozásáról:

  • Felhordható ecsettel,hosszúszőrű hengerrel vagy simítóval.
  • A szigetelést két rétegben kell felhordani, rétegenként körülbelül 0,5 mm vastagságban, a két réteg egymásra merőlegesen kerüljön fel.
  • Érdemes figyelni az időjárást, mert a rétegek között ki kell várni 8-12 órát, és ugyanennyit kell várni a második réteg után.
  • Nagy forgalomnak kitett felületeken, illetve ahol tűsarkú cipővel közlekednek, nem érdemes felhordani az anyagot, mert a tűsarok nem kíméli a rugalmas szigeteléseket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr988734350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása