5 tipp, és autója hosszú éveken át csillog-villog!
2016. július 18. írta: Minden, ami lakásfelújítás

5 tipp, és autója hosszú éveken át csillog-villog!

Sok apróságon is múlhat az, hogy milyen hosszú lesz a közös élete az autójával. Ezt az 5 dolgot gyorsan és egyszerűen megteheti, és ha rendszeresíti a gyakorlatot, a kocsija meghálálja majd, és cserébe sokáig fogja szolgálni.

24_4.jpg

(kép forrása: http://purelylocal.co.za/wp-content/uploads/2015/05/love-car.jpg)

Top 1-2-3

3 dolgot is megtehet a benzinkútnál ahelyett, hogy az autója mellett ácsorog és a tankolás végére vár.

  1. Mossa le a szélvédőt, a fényszórókat és az indexlámpákat
  2. Ellenőrizze a keréknyomást
  3. Ellenőrizze az olajszintet

A fenti dolgokat elegendő csak minden második tankolásnál elvégezni, így biztosítja, hogy az autója biztonságosan fog működni és nem lesz nagyobb kiadása, mert időben észreveszi, ha valamivel gond van.

Top4

Semmi nem teszi szebbé az autót, mint egy alapos waxolás. Gondoskodjon arról, hogy autója fél évente részesüljön ebben a kényeztetésben. Nemcsak a kocsi megjelenését javítja, de a festést is védi ezzel.

Top5

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni: tartsa tisztán az autót kívül ÉS belül! Az autó mosásakor ne felejtkezzen el az alsó részekről sem, szabadítsa meg a kocsiját az utakról felcsapódó mocsoktól és rászáradt sártól is. És persze ne legyen csatatér az autó belseje se. A rendrakás után porszívózzon ki és ápolószerrel kezelje a belső részeket. Ha lehet, mindig árnyékban parkoljon, hogy megóvja a műanyag műszerfalat.

Ha ezeket a kis dolgokat rendszeresen megteszi, az autó is tovább őrzi értékét, és Ön is jobb érzéssel fog a volán mögé ülni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr608880564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása