Hogyan teheti minden korábbinál biztonságosabbá otthonát?
2016. augusztus 09. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Hogyan teheti minden korábbinál biztonságosabbá otthonát?

Képzelje el, hogy reggel a munkában az a furcsa érzése támad, hogy nyitva hagyta a garázskaput, esetleg a tévét bekapcsolva megy az üres házban. Mostantól nem kell hazasietni, hogy ellenőrizze a tévéjét, a tűzhelyt vagy a garázskaput. Elég lesz egy pillantást vetnie okostelefonjára, és ha valóban felkapcsolva hagyta a villanyt, nyitva a garázsajtót, akkor egy gombnyomással lekapcsolhatja, bezárhatja azokat. Igen, a munkahelyéről, az okostelefonjáról.

27_3.jpg

(Kép innen: http://www.ford.k-state.edu/images/familyhouse.jpeg)

Hogyan lehetséges mindez? Jöjjön, a ma már elérhető árú az okos otthonok bemutatója.

  1. Kényelmesebb otthon

Ami egyben több szabadidőt garantál Önnek és családjának. Gondolja el, hogy ezentúl lefekvés előtt minden elektromos eszközt egyetlen gombnyomással kikapcsolhat. Nem kell leszaladni a pincébe, hogy megnézzük, vajon égve hagytuk-e a villanyt. A redőnyök is maguktól ereszkednek le, miközben egy okosotthon arról is visszajelzést ad, nem hagytuk-e nyitva a kert- vagy garázskaput.

  1. Távolról elérhető otthon

Ön az okostelfonjával akár a munkahelyéről is irányíthatja otthonát. A légkondicionálót bekapcsolhatja, hogy mire hazaér a család első tagja, kellemes klíma fogadja. A redőnyök mozgását, illetve az öntözőrendszer bekapcsolása is irányítható ma már egy okostelefonról.

  1. Gazdaságos otthon

Az okos otthonok egyik óriási előnye, hogy bevezetésük után a házak, lakások energiafogyasztása drasztikusan csökken. Hogyan lehetséges mindez?

  • Télen, mikor nincs senki otthon, letekerhetjük a fűtést, majd mikor elindulunk haza a munkahelyünkről, akkor telefonunkról beállíthatjuk a fűtést a kívánt hőmérsékletre. Így anélkül vár minket egy meleg otthon, hogy egész nap feleslegesen ment volna a fűtés.
  • A világításon is rengeteget megtakaríthatunk, hiszen az okosotthonokkal lehetőségünk van a villanykörték fényerejének szabályozására.
  1. Biztonságos otthon

Az intelligens otthonok egyik legnépszerűbb funkciója a biztonsági rendszer. Az okos otthonok képesek a házban vagy a kertben lévő emberek érzékelésére. Ilyenkor a rendszer felkapcsol egy villanyt, bekapcsolja a klímát, esetleg le-vagy felhúzza a redőnyt. Ezzel pedig elijeszti a betörőket.

De ez még nem minden. A rendszer ugyanis minden eseményről, amely az otthonában történik, telefonján értesíti Önt. Így nem csak arról fog tudni, hogy idegenek akarnak bejutni az otthonába, hanem arról is, hogy gyermeke éppen hazaérkezett az iskolából. Természetesen a biztonsági funkció része egy teljes kamerarendszer is.

  1. Áttekinthető otthon

Gondoljon csak bele, milyen megnyugtató, ha Ön és családja otthonától távol nyaral, de bármely pillanatban rálátása van házára és értékeire. Hogy nem kell megkérni a szomszédot, hogy locsolja meg a füvet, vagy hogy szellőztesse ki a házat. Bárhol is van a világban, Ön mindig képes lesz otthonát irányítani: a fűtést szabályozni, a villanyt ki- és bekapcsolni, a redőnyöket fel-, illetve lehúzni, a kertet megöntözni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr608915092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása