4 szabály, és csillogni-villogni fog a megújult lakás!
2016. augusztus 12. írta: Minden, ami lakásfelújítás

4 szabály, és csillogni-villogni fog a megújult lakás!

Ha készen van a felújítással, egy fontos dolog még hátravan: a takarítás. Bár senki nem szereti ezt a részt, a munkálatok rengeteg porral, piszokkal járnak, és ezt sajnos muszáj eltávolítani.

Tartsa be ezt a 4 szabályt, és egyszerűbben, könnyebben és gyorsabban túl lesz a nehezén, és újra élvezheti csodálatos, megújult otthonát!

28_4.jpg

(Kép forrása: http://www.paarti.com/wp-content/uploads/2016/06/beautiful-brown-living-room-with-contemporary-interior-set-plus-decorative-white-lighting.jpg)

  1. Kívülről befelé haladjon

Kezdje a falakon! Habár nem biztos, hogy látszik, rengeteg por telepszik meg ott. Használjon enyhén nedves rongyot vagy törülközőt, esetleg porszívózza le a falakat. A magas helyeket se hagyja ki. Érdemes megvizsgálni és alaposan letörölni az ujjlenyomatos, piszkos villanykapcsolókat is és kilincseket is.

  1. Nézzen fel

A mennyezeti lámpák és ventillátorok rengeteg port összegyűjtenek, ezért a padló tisztítása előtt ezeket kell rendbe hozni. És ha már a létrán áll, ne felejtse el a szekrények tetejét és a polcokat se. Biztosan rájuk fér a portörlés.

  1. Söprés, porszívózás, felmosás – és még egyszer

Mostanra a padlón landolt már a piszok a falakról és a lámpákról, a mennyezetről. A piszok és por nagy részét partvissal, söprűvel távolítsa el, majd jöhet a porszívózás, ezzel a kisebb porszemek sem menekülnek meg. Végül mossa fel a padlót. Másnap ismételje meg az egészet újra, meg fog lepődni, még mennyi piszkot össze tud takarítani másodjára is.

  1. Nézze meg a szekrényeket

Még ha a felújításkor alaposan letakarta a szekrényeket, akkor is rájuk fér egy alapos portörlés. Főleg a vízszintes felületekre fordítson figyelmet. Egy nedves törülközővel vagy ronggyal törölje át az asztalokat, a tévé tetejét, a kisebb bútorok felületét.

A felújításnak vannak olyan részei, amiket senki nem szeret, ilyen a takarítás is. De gondoljon arra, milyen jó érzés lesz a megújult és tiszta otthonát újra birtokba venni, és elégedetten hátradőlni…

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr428915202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása