Ezt a hibát kerülje el a lakásfelújítás UTÁN!
2016. szeptember 14. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezt a hibát kerülje el a lakásfelújítás UTÁN!

Képzelje maga elé: készen van az átalakítással, a felújítással, fáradtan, de elégedetten dől hátra és élvezi az új otthonát. Na, mit felejtett el? Most eláruljuk:

Nem Ön lenne az egyetlen, felmérések szerint ugyanis a többség nem gondol arra, hogy egy felújított otthon sokkal többet ér, és ehhez az értéknövekedéshez a lakásbiztosítást is hozzá kell igazítani. Íme, 4 egyszerű szabály, mielőtt ebbe az utolsó, de nagyon fontos feladatba belevágna.

30_4.jpg

(Kép forrása: http://www.puyallup.com/wp-content/uploads/2015/07/american-family.jpg)

1. Ha Ön is ahhoz a többséghez tartozik, akiknek a lakásbiztosítása már több, mint 5 éves, mindenképpen nézze át a meglévő biztosítási szerződést. Talán meglepő, de sokan nem is tudják, pontosan mit fedez a biztosítójuk, pedig az apró részletek döntő fontosságúak lehetnek.

2. Az értéknövekedés pont jó ürügy arra, hogy szétnézzen a biztosítási piacon, hogy tájékozódjon, mert minden évben sok olyan konstrukciót állítanak össze a biztosítók, amelyek esetleg jobban illenek az ingatlanához. Ne tartson a biztosítóváltástól, ha az érdeke ezt kívánja. De lehet, hogy a már meglévő biztosítást elég felminősíteni, erről a lehetőségről is érdeklődjön.

3. Készüljön fel a szerződéskötésre: gondolja át, mik és milyen értékben kerültek be újonnan a lakásba (például nyílászárók, légkondicionáló, energiatakarékos megoldások, vezetékcsere, beépített konyhabútor, stb.), hogy a biztosítónál már ne érjék váratlanul az erre vonatkozó kérdések.

4. Ne féljen rákérdezni a kisebb apróságokra is. Ami a biztosítási ügynöknek már rutin, lehet, hogy Önnek újdonság, és jó, ha tisztában van minden lehetőséggel, amit a biztosítása nyújtani tud.

Ha ezt a 4 egyszerű szabályt betartja, biztosan sikerül a megfelelő biztosítást megtalálnia, amely a felújított ingatlanhoz a legjobban illik!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr311689891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása