Ezt a 6 kérdést ne felejtse el feltenni albérletkereséskor!
2016. szeptember 21. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezt a 6 kérdést ne felejtse el feltenni albérletkereséskor!

Az albérletkeresés nem könnyű dolog, hiszen hosszú évekre szóló döntést kell meghoznunk rövid idő alatt.

A lakást kiadó tulajdonos általában igyekszik a legjobb színben feltüntetni az ingatlant, de pár kérdéssel könnyen kideríthetjük, mi az, amit el akar titkolni.

Egyszerű körülnézéssel meggyőződhetünk az olyan szokásos, de nem elhanyagolható szempontokról, mint a környék, a szomszédok, a közlekedés, az ellátottság, a lakás beosztása, a lift. A rezsiről és a lakbérről természetesen szó esik a megállapodáskor. De van 6 téma, amit csak a legprofibbak nem felejtenek el megkérdezni vagy megnézni.

31_4.jpg

(kép forrása: http://homeplanner.in/wp-content/uploads/2016/06/pleasing-nice-living-rooms-designs-nice-living-room-ideas-for-home-designs.jpg)

Íme, a kérdések, amiket fel kell tennie, hogy később ne érjék kellemetlen meglepetések:

  1. Minden csap, kapcsoló működik-e? Ennél is fontosabb a biztosítéktábla állapota, mert az rengeteget elmond a villanyszerelés, vezetékezés koráról, állapotáról.
  2. Jól zárnak-e az ablakok, ajtók? Erről győződjön meg helyiségenként!
  3. Nagyon fontos, nem ázik-e alulról az épület, nem nedvesedik fel a fal, nem penészednek a sarkok. Nincsenek szerkezeti állékonysági gondok az épülettel.
  4. Ha gázkészülék van a lakásban, az működőképes-e vagy van valami hibája. Ha kéménybe kötött, akkor kérjük el az éves kéményseprő-ellenőrzés dokumentumait.
  5. Milyen korú és jellegű az épület? Miből vannak a falai, milyenek a nyílászárók? Mennyire veszik körbe fűtött terek a lakást (szélső lakás, vagy közbenső)?
  6. Milyen korú és állapotú az épületgépészet? Mi termeli a meleg vizet (gázbojler, villanybojler, cirkó, távfűtés, stb.), mivel lehet főzni, sütni, milyen állapotban vannak ezek a készülékek? Milyen fűtésű az épület?

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr411690553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása