Ezt a 7 gyakori lakberendezési hibát kerülje el!
2016. szeptember 24. írta: Minden, ami lakásfelújítás

Ezt a 7 gyakori lakberendezési hibát kerülje el!

Az otthonunk berendezése során nagyon könnyű elkövetni olyan hibákat, amikről első látásra nem is tűnik fel, hogy hiba, de érezzük, hogy valami nem tökéletes. Most a 7 leggyakoribb lakberendezési hibára hívjuk fel a figyelmét – ezeket kerülje el az á

1. Ne feledkezzen meg a világításról

Még a legszebben berendezett szobát is elcsúfítja a nem megfelelő világítás. A leghívogatóbb tereket mindig puha, meleg fények jellemzik, és a szakemberek odafigyelnek arra is, hogy különböző magasságokból érkezzen a fény (csillár, állólámpa, asztali lámpa, stb.), ne csak egy fényforrás legyen. Ha a szoba nem éppen a legvilágosabb, használjon tükröket, amelyek megsokszorozzák a természetes fényt.

Ne így:

31_5.jpg

(Kép forrása: http://www.frugal-mama.com/wp-content/uploads/2014/02/CreatingCozyHome_LivingRoom.jpg)

Inkább így: 

31_6.jpg

Kép forrása: http://www.smalldesignideas.com/wp-content/uploads/2015/09/1600x1200-wall-mirrors-for-living-room-with-window-773x580.jpg

2. Ne akasszon képeket a rossz magasságba

Ha már megtalálta a tökéletes képet és a hozzá pont illő keretet, akkor már csak arra kell figyelni, hogy megfelelő magasságba akassza ki a falra. A kép közepe legyen kb. 155-165 centire a padlótól, vagyis legyen lejjebb, mint azt elsőre gondolná. Ha több képet tesz fel egy területre, precízen tervezze meg mindegyik a helyét.

Ne így:

31_7.jpg

Kép forrása: http://images.huffingtonpost.com/2014-11-23-home11-thumb.jpg

Egyszerű így tervezni:

31_8.jpg

Kép forrása: http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--SCmlQbgP--/18s0iae038oshpng.png

3. Ne essen túlzásba a párnákkal

A párnák kiváló lakberendezési barátaink: megfizethetőek, könnyen lecserélhetőek, egyszerűen megváltoztatható velük a szoba hangulata. De van egy rossz oldaluk is: könnyű túlzásba esni velük kapcsolatban. Ha minden vásárláskor felkap egyet-kettőt, a végén már el sem férnek kényelmesen a kanapén. Ha megunta vagy elhasználódott egy párna, jó szívvel szabaduljon meg tőle. Alapszabály, hogy csak akkor vegyen újat, ha hajlandó egy régitől megválni.

Ne így:

31_9.jpg

Kép forrása: http://manolohome.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/03/using-pillows-in-interior-decorating.jpg

Inkább így:

31_10.jpg

Kép forrása: http://sarahhearts.com/wp-content/uploads/2015/11/living-room-3.jpg

4. Ne kövesse vakon a divatot

Óvakodjon attól, hogy minden új irányzatot azonnal bevigyen az otthonába. Ahogy a ruhákkal, a lakberendezéssel is csak személyre szabottan kövesse az újdonságokat. Ha például a sötétebb színek a divatosak, de azok nem illenek a lakásba, csak kis felületeken alkalmazza.

A túl sok felirat zavaró:

31_11.jpg

Kép forrása: https://www.noozhawk.com/images/uploads/1080-Dormify_Spring15Coll_Hero_Live_38447_3_1.jpg

5. Ne nyomjon minden bútort a falnak!

A lakberendezők rémálma, amikor meglátják, hogy a bútorok precízen a falhoz vannak nyomva egy különben tágas térben. Ezáltal furán üres lesz a szoba közepe. Próbálja meg úgy elhelyezni a bútorokat, hogy izgalmas tereket kapjon. Nem okozhat gondot, ha látszik a kanapé hátoldala, de jobban belakható a helyiség.

Ne így:

31_12.jpg

Kép forrása: http://images.huffingtonpost.com/2014-11-23-home7-thumb.jpg

Inkább így:

31_13.jpg

Kép forrása: http://graylineclothing.com/wp-content/uploads/2015/09/simple-furniture-design-for-living-room-furniture-arrangement-for-large-living-room-ijga-home-design-and-pictures.jpg

6. Ne ragaszkodjon dolgokhoz, ha azok már kiszolgálták!

Nem könnyű megválni olyan tárgyaktól, amelyekhez érzések, emlékek fűznek minket, vagy amit olyan drágán vettünk. Viszont ezektől a tárgyaktól egyre zsúfoltabb lesz az otthonunk, és a végén azt vesszük észre, hogy nem érezzük jól magunkat. Vegyen egy nagy levegőt, és kezdjen szortírozni!

Ne így:

31_14.jpg

Kép forrása: http://1.bp.blogspot.com/-QW6ECDDG_BQ/UW6Nt48POMI/AAAAAAAAAGo/nwlail_3_dg/s320/ditmsoshiprctx33.jpg_640x480_q85.jpg

7. Ne nyomja el a gyakorlatias Énjét!

Legyen reális, és ennek megfelelően dekoráljon. Lehet, hogy első látásra beleszeret egy elegáns üvegasztalba, de ha a nappaliban az idő nagy részében gyerekek rohangálnak, inkább egy puha puffot szerezzen be, amire ugyanúgy rápakolható az újság és a távirányító. Mérje fel a lehetőségeket, a hétköznapok ritmusát, és ezeknek megfelelően alakítsa ki otthonát.

31_15.jpg

Kép forrása: https://glassdomain.co.uk/wp-content/uploads/2014/09/Glass-coffee-table-classic-glassdomain-3-540x720.jpg

A cikk a http://www.popsugar.com/home/Interior-Design-Mistakes-Avoid-39651941?stream_view=1#photo-39653917 cikk nyomán készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr3411705263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása