3 egyszerű lépéssel a tökéletes kapuért
2016. október 04. írta: Minden, ami lakásfelújítás

3 egyszerű lépéssel a tökéletes kapuért

Miután megrendelte és beszereltette a vadonatúj automata kapuját vagy garázskapuját, ne kövesse el azt a hibát, amit sokan mások: ugyanis az automata kapuk karbantartása az egyik terület, amelyről a háztulajdonosok meglepő módon igen gyakran megfeledkeznek.

Pedig 3 egyszerű lépés betartásával garantálhatja, hogy hosszú ideig ne kelljen szerelőt hívni hozzá!

Íme, miket tartson be:

1. Tisztítás

Az autójához hasonlóan a kapuja is akkor fog a legjobban kinézni, ha rendszeresen megtisztítja.

Ha megfeledkezik erről, igen nagy költségekbe verheti magát: ha el van hanyagolva, a kinti időjárás és egyéb hatások rövid időn belül elbánnak a kapuval, és a helyreállítás (vagy a csere!) igen sokba kerül. Évente egyszer vagy kétszer iktasson be egy alapos takarítást, attól függően, hogy milyen időjárási viszonyoknak van kitéve a kapu.

gate3.jpg

Kép forrása: http://www.warpironworks.com.au/images/products/gates/gate3.jpg

2. Rovartalanítás

Nemcsak az automata kapu kinézete a fontos, hanem az is, hogy a rovarok, csigák és egyéb állatok ne tegyenek kárt a kapu elektronikus berendezésében. A sarokban megbúvó pókháló, a csiganyálka vagy éppen egy hangyafarm gyorsan megrongálhatja a kapu érzékenyebb pontjait, ezért érdemes rendszeres időközönként figyelni ezek felbukkanását, és megakadályozni az elterjedésüket.

3. Rendszeres ellenőrzés

Nemcsak a fenti két pont miatt érdemes jobban odafigyelni a kapunkra. Az őszi-téli időszakban a lehulló és átnedvesedett falevelek okozhatnak gondot, megakaszthatják a mechanikus rendszer működését. De azért is ajánlott a rendszeres ellenőrzés, hogy észrevegyük az esetleges behatolási próbálkozások nyomait. Érdemes időnként átnézni, hogy a kapu minden része rendben van-e, semmi nem lazult ki, megfelelően működik-e. Ne feledje, ha a kapu a legnagyobb rendben van, a betörők sem jutnak át rajta! Ha rendellenességet vagy hibát vesz észre, érdemes szakembert hívnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://mapei.blog.hu/api/trackback/id/tr711732817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobfalfa 2016.10.06. 09:28:51

Most kellett kicserélni a kapu vezérlő elektronikát (nyák-ot), mert meztelen csigák növekedtek a kapcsolószekrényben.
A szerelő szerint a szekrényen nincsen akkora nyílás, amin befért volna a csiga, tehát valószínű, hogy ott bent nőtt meg.
Az egyik csiga a nyák hátoldalán a 220V-os résznél rövidre zárta az áramkört, és szétégette az áramköri lapot.
Évente, kétévente egyszer, talán nyáron érdemes levenni a kapcsoló doboz tetejét, és kitisztítani belülről is, majd jól visszazárni és tömíteni azt, hogy kizárja az ember az ilyen károkozást.
süti beállítások módosítása